lördag, augusti 30, 2008

Stor uppmärksamhet för gårdagens hearing

Mediagenomslaget för gårdagens centerevenemang är massivt. Samtliga som jag har sett är positiva till själva hearingen. Med all rätt. Den var bra.

Pressen bjuder på blandade uppfattningar om det är värt ansträngningen att söka skilja ut transittrafiken.

Eric Erfors skriver brev till Maud i Expressen och undrar också i det när Folkpartiet ska arrangera sin hearing.

Mot bakgrund av Agneta Berliner och Camilla Lindbergs inspel i samma tidning häromdagen, där man delar förra säpochefen Anders Erikssons uppfattning om att även låta sökbegreppen omfattas av tillståndsprövningen, skulle en folkpartihearing kunna bli riktigt intressant.

Två saker från gårdagen går inte att sluta tänka på.

Dels hur bosseringholmsk Håkan Jevrell kändes när han återupprepade mediaträningens viktiga värdeord. Jag förstår att det inte är lätt, men en del människor framstår som väldigt arroganta när de är pressade. En sådan person kan inte gå ut och möta en kunnig och initierad vägg av motstånd med det enda försvaret att regeringen minsann har gjort allting rätt och att vi andra bara inte förstår det.

Dels också den förvåning jag uttryckte i gårdagens bloggpost över att regeringen inte tar europakonventionen för mänskliga rättigheter på större allvar. Clarence Crafoord redovisade en mycket tydlig listning över vilka punkter som det liggande FRA-förslaget inte uppfyller.

Räknar man med att det skulle bli en så långdragen process att hela FRA-debatten skulle hinna falla i glömska? I så fall får man nog tänka igen.

Vore inte detta - att hänvisa till domen mot Storbritannien och europalagstiftningen - också en god väg ut för regeringen, utan att förlora ansiktet alltför mycket?

Etiketter: ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag är heterosexuell!

4:39 em  

Skicka en kommentar

<< Home