söndag, april 05, 2009

Socialdemokraternas monumentala fiasko

Det känns som att Wanjaskandalen liksom var droppen som fick bägaren att rinna över. Mona Sahlin och socialdemokraterna har haft det motigt en längre tid. Samtidigt har regeringen enats kring en fantastiskt bra energipolitik, levererat ett bra klimatpaket och visat att man fungerar som regering även under svåra prövningar i tider av svår kris.

Gårdagens opinionsmätningar måste slagit ner som en bomb hos Socialdemokraterna. Man måste förutsett att kombinationen bristande trovärdighet för det tänkta regeringsunderlaget, frånvaro av någon vettig krispolitik och en massa fackskandaler skulle straffa sig, men att ett sjok av hela 9% av sympatisörerna skulle vända Mona Sahlin ryggen hade nog ingen kunna drömma om.

Stort grattis till hela Alliansen och i synnerhet Moderaterna som lyckats suga åt sig det mesta av de före detta (S)-sympatisörerna.

För vårt parti, Centerpartiet, är den ena undersökningens resultat oroande. Den andra undersökningen visar dock att vi stannar kvar på normala nivåer, 6,1%. Vilken siffra man ska sätta störst tilltro till är väl en smaksak. Men det får faktiskt vara hur det vill med den saken. Båda siffrorna är ändå en bra bit ifrån där vi vill vara, så hursomhelst ska ärmarna kavlas upp!

Etiketter: , , ,