lördag, november 21, 2009

Nomineringskriget om framtiden

Nomineringsstämman för Stockholms län börjar bli klar och det var tydligen hårda strider om platserna. Och det är väl på något sätt ett sundhetstecken. Det är i alla lägen bättre att det finns en massa viljor än att alla bara säger ja och amen, även om man som varande en av "förnyarna" stundtals kan bli väldigt trött på bakåtsträveriet hos vissa delar av vår stora centerrörelse.

Magnus Andersson tog åtminstone tillbaka den plats som medlemsomröstningen givit honom: 4:e-platsen. Ingen drömplats, men ändå en milsvid skillnad mot nomineringskommitténs föreslagna 5:e-plats.

Det här med nomineringarna är intressant. Vilka namn som toppar listorna är avgörande för möjligheterna att göra en bra valrörelse. Fredrick Federley berättar mer om detta på sin blogg.

Från en tynande tillvaro i Stockholm före 2006 så har Centerpartiet nu en lång rad mycket engagerade medlemmar. I Stockholms stads centerdistrikt har vi 59 hugade kandidater, varav minst 5-6 personer är riktigt kvalificerade och ännu fler med väldevierade politiska kompasser.

---

I Jämtland vann Per Åsling mycket glädjande förstaplatsen. Unga duktiga och ideologiskt klockrena Hanna Wagenius blev 4:a.

Etiketter: