måndag, december 21, 2009

Maud överst på Stockholmslistan?

Egentligen borde man vara förbannad av de rykten som nu florerar. Fredrick Federley sägs ha vunnit medlemsomröstningen, men ska enligt uppgift petas ned till tredje plats!

Att Fredrick vinner är inte förvånande. Han är omåttligt populär i Stockholms stads centerdistrikt och han är det i många olika läger. Flera gånger har jag varit med om att Fredrick med ett enda inlägg har lyckats vända en hel debatt.

Trots resultatet från FRA-historien förstår nog alla som begriper politik att Fredrick (tillsammans med Annie Johansson) är den främste förkämpen för frihetlig politik i riksdagen idag.

Miljöminister Andreas Carlgren ställer ju också upp i Stockholm och det var väl inte helt oväntat att en nomineringskommitté lockas att till att toppa listan med ett statsråd. Min inställning har hela tiden varit att Fredrick ska vara först. Han förkroppsligar i hög grad Centerpartiets förnyelse och vårt valresultat i Stockholm är helt avhängigt hur väl vi lyckas förmedla att förnyelsen ligger fast.

Carlgren är en fantasisk person, en stor förebild och en skicklig politiker. Men han kan knappast påstås tillhöra Centerpartiets förnyare. Därför tycker jag att han ska komma efter Fredrick och det tänker jag också slåss för på stämman.

Att nu ryktena säger att Maud ska vara överst på listan vänder upp och ner på perspektiven. Min spontana reaktion är väl att om det är någon som ska stå före Fredrick Federley så är det väl just hon, vår partiledare.

Inte idag, men imorgon kl 0900 ska listorna presenteras. Då får vi se om dessa rykten stämmer.

---

Läs även Karl Malmqvist, Anders W Jonsson och Fredrick Federley.

Etiketter: ,

1 Comments:

Blogger Sebastian Weil said...

Lycka till med att få röster i Stockholm om Carlgren kommer högt upp på listan. :)

11:28 fm  

Skicka en kommentar

<< Home