tisdag, januari 19, 2010

Förr eller senare kommer maktstriden

Piratpartiet har varit en så frisk fläkt i Svensk politik, främst eftersom deras väsen har baserats på den så ovanliga och högoktaniga politiska valutan: äkta engagemang.

Så länge man kämpar tillsammans mot en gemensam fiende och för ett gemensamt mål går det hur bra som helst att hålla ihop. Det hela rullar på och informella strukturer skapas kring vem som ansvarar för vad. Men förr eller senare känner någon sig manad att ansvara för något som någon annan fram tills nu haft ansvar för.

Jag vet ju inte om det är detta som Piratpartiet just nu får en försmak av, men det hela andas maktstrid.

Rick Falkvinge anklagas för att ha manipulerat medlemsomröstningen. Själv tror jag att det är skitsnack. Det skulle stå stick i stäv med allt som Piratpartiet står för. Jag tror ärligt talat inte heller att Falkvinge skulle tycka att det var värt att ta en sådan risk? (Han vet ju dessutom hur pass kunniga hans partikompisar är på området.)

Man kan ju inte veta hur det egentligen förhåller sig, men utifrån ser det ut som att några som är besvikna på medlemsomröstningens resultat konstruerar anledningar till att resultatet inte var som de hade hoppats.

Läs mer hos Beelzebjörn, Claes Krantz, Per Ankersjö och Ingrid Lundqvist.

Etiketter:

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ja, maktstrider i PP kommer dyka upp och det ska bli intressant att se hur de kommer hantera dessa.

Just dylika personfrågor brukar ju vara ett av de främsta skälet till att alla andra partier är mer slutna. Men en maktkamp med full transparens ska bli spännande.

Organisationen har ju inte riktigt samma "robusthet" som ett väletablerat parti har, så en dåligt hanterad intern strid kan verkligen rasera hela partiet...

5:10 em  
Blogger Markus "LAKE" Berglund said...

Hmm, varför var min förra kommentar anonym?

/Markus "LAKE" Berglund

5:14 em  
Blogger Beelzebjörn said...

"Man kan ju inte veta hur det egentligen förhåller sig, men utifrån ser det ut som att några som är besvikna på medlemsomröstningens resultat konstruerar anledningar till att resultatet inte var som de hade hoppats."

Hur fick du till det där? Ingen kände till exempel till resultatet vid tillfället kritiken publicerades.

Det är iaf kul att delar mitt höga förtroende för Rick, men vi kan väl enas om att det är viktigt att ett val inte administreras av kandidater?

Isf är vi ju båda rörande eniga med Rick själv, nämligen ;)

http://forum.piratpartiet.se/Topic193664-69-1.aspx

5:58 em  

Skicka en kommentar

<< Home