måndag, februari 01, 2010

Grova lögner och falska citat

Det är ju på något sätt komiskt. I kommentarsfälten och i annan debatt stöter man emellanåt på nedsättande kommentarer kring centerpartiet och vårt opinionsläge.

Vi ska liksom inte vara några att ta på allvar eftersom vi är galna (ny-)liberaler som inte fattar att vi ägnar oss åt "klassförakt" när vi har en från socialismen avvikande mening.

Ändå är vi tydligen så farliga att vi måste bekämpas med från högkvarteret i Stockholm samordnade insatser på norrländska insändarsidor, intrångsbus på våra nätverk och rena lögner och falska citat.

Arbetarbladets ledarsida tillskriver Magnus Andersson titeln "en av stureplanscenterns nyliberala och flitiga ideologer". Magnus är naturligtvis välkommen att engagera sig mer i vår avdelning, men ännu så länge tror jag att han varit hos oss två gånger. En gång som talare och en gång som gäst.

Värre är att det i samma ledare påstås att Magnus med anledning av en personalneddragning på Posten i Umeå skulle ha ansett att de äldre "gjort sitt" på arbetsmarknaden.

"Logiken" bakom detta skulle tydligen vara att Magnus Andersson kämpar mot LAS, som han anser orättvis mot t ex ungdomar.

Detta tas till nästa nivå i Västerbottens Folkblad där den mindre noggräknade ledarskribenten/socialdemokratiska kampanjarbetaren Lena Sandlin helt enkelt hittar på ett citat!

När hela Rörelsen slås igång för att - utan skrupler, men med lögner och falskcitat - försöka ta heder och ära av en ungdomspolitiker som inte gör något annat än att kämpa för det han tror på, ska detta tas som en kassaskåpssäker intäkt för att Magnus Andersson har något mycket viktigt på spåren i sin kamp för en bättre arbetsrätt.

Det är när de goda argumenten är slut de dåliga tas till. Lögner och personangrepp är i regel ganska dåliga argument.

Etiketter: , , , ,

3 Comments:

Blogger Albin Ring Broman said...

Mycket bra Johan!

Skriver själv om detta: http://albinringbroman.blogspot.com/2010/02/s-blottlagger-sin-valtaktik-logner-och.html

Gäller inte pressetiken för socialdemokrater? Hur länge ska de få hålla på med sina översittarfasoner innan någon ryter ifrån?

Nu ser vi till att få spinn på det här så att ledarskribenterna kanske tänker sig för nästa gång...

Abe

4:09 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Helt otroligt.

Trösten är väl att dylika tilltag tyder på att de har problem med sanningen om LAS!

MVH
/J

5:47 em  
Blogger Linus said...

Nu skriver du mot bättre vetande.

I lagen om anställningsskydd har arbetsgivaren alla möjligheter att åsidosätta den föreskrivna turordningen i samråd med lokala arbetstagarföreträdare. Det är helt i linje med intentionerna bakom LAS och det är detta Östran gör nu och S-riksdagsgruppen gjorde 2006.

Vad Östran och (S) vänder sig emot är att arbetsgivaren på egen hand ska kunna välja vilka som stannar och vilka som får gå, något som inte är fallet vare sig nu eller då.

6:56 em  

Skicka en kommentar

<< Home