måndag, mars 08, 2010

Cannabis en stor affärsmöjlighet för svenska drivhusodlare

I gårdagens upplaga av Godmorgon, Världen! kunde man höra att Kalifornien nu fattat ett historiskt beslut om att tillåta cannabisprodukter.

Sedan en tid tillbaka har medicinsk användning av cannabis varit tillåten. Mot vissa typer av kroniska sjukdomar har behandling skett med mycket goda resultat vad beträffar smärtlindring och patientens allmänna välbefinnande.

Kanske blir cannabis receptfritt i Kalifornien i höst. Det blir i så fall ett mycket intressant praktikfall att följa.

Om det är så att de positiva effekterna av en fri cannabisanvändning visar sig större än eventuella negativa bör vi fundera på om det inte är dags att följa efter i Sverige och Europa.

Det skulle dessutom kunna innebära goda affärsmöjligheter för svenska drivhusodlare, som ett komplement till julstjärnorna...

---

Update: Det gick visst lite fort i hastigheten. Vad som har hänt är att det har fastställts att Kalifornien i samband med höstens val ska folkomrösta om att legalisera cannabis. Mer om detta följer i morgon...

Etiketter: , ,

12 Comments:

Blogger Sami said...

Kan inte annat än hålla med!

12:56 em  
Blogger Sam Zodiac said...

Nej, det kan inte jag heller, Sami!
Möjligen kan jag tycka att "goda affärsmöjligheter" är årets understatement! :D

2:18 em  
Anonymous Anonym said...

Då blir jag tredje person att inte heller kunna annat än att hålla med. Cannabisförbudet bygger till stor del på inget annat än okunskap, SÄRSKILLT förbudet mot medicinsk cannabis.
Lycka till i den debatt som tvivelsutan väntar dig, Johan.

3:42 em  
Blogger Algot Thorin said...

Bra! Det behövs fler partister som lyfter den här frågan så att vi äntligen kan få lite intern debatt =)

11:11 em  
Anonymous Anonym said...

Det börjar bli ett större antal politiker nu som visar upp ett sunt och pragmatiskt tänkande.

Kan man personrösta på dig?

10:41 fm  
Blogger Johan, PL&C said...

Hallå Anonym!
Ja, det kan man om man bor i Stockholm. Jag ställer upp i riksdagsvalet och är på 6:e plats. Det är bara att kryssa.
MVH
/J

10:50 fm  
Blogger Tore Frisk said...

Tack för att du tar upp detta ämne. Äntligen någon som vågar. Det är dags att inse att cannabisförbudet är katastrofalt på många sätt. Ett förlegat beslut grundat på sägner. Sverige är ett modernt land och borde stödja sig på vetenskap och inte myter. Sluta slösa pengar på att jaga brukare och använd istället dessa till vård av missbrukare.

Kristofer

10:46 fm  
Anonymous Alex said...

Du är en väldigt smart man Johan, "man ska inte få ha för kul helt enkelt" är en rätt vågad grej för en politiker att säga. Creds!

Vi behöver fler som dig!
Ha det väl, käraste medmänniska :)

1:54 em  
Anonymous Alfred said...

Centerpartiet får min röst i höst!

3:23 em  
Anonymous Nisse said...

Vore mycket intressant om ett av riksdagspartierna valde att ändra sin narkotikapolitik gällande cannabis. Inte nog med att de skulle kunna fiska ett stort antal röster så skulle debatten väckas till liv på en seriös nivå. Och då borde ju Centerpartiet med sin lilla gröna växt som logotyp vara ett bra val.
SÅ Hedin, det är dags att övertyga partistyrelsen, lova dem 100.000 nya "växtodlare" och miljarder i nya skatter och minskade utgifter från sjukhus, brandkår och rättsväsende så viker de nog ;)

6:19 fm  
Anonymous Oscar said...

Tack Johan!
Lite tips inför de kommande debatterna:

Den kanadensiska senatens rapport på cannabis, sida 165.

“…the Committee concludes that the state of knowledge supports the belief that, for the vast majority of recreational users, cannabis use presents no harmful consequences for physical, psychological or social well-being in either the short or the long term.”
http://www.parl.gc.ca/37/1/parlbus/commbus/senate/com-e/ille-e/rep-e/repfinalvol1-e.pdf

The Lancet:

“The smoking of cannabis, even long-term, is not harmful to health. It would be responsible to judge cannabis as less of a threat than alcohol or tobacco."

Dr. Lester Grinspoon, Associate Professor Emeritus of Psychiatry at Harvard Medical School:

“Cannabis is of all the psychoactive drugs, clearly the safest.”

Jag skulle kryssat dig om jag bodde i Stockholm..
Jag önskar dig all lycka.
//Oscar

11:59 em  
Blogger Aida said...

Ska man kunna tjäna pengar på något som leder till att människor blir beroende av som samtidigt inte ens är bra någonstans. Tobak är ett bra exempel, företag tjänar på att människor röker upp sitt egna liv. Ska vi då låta cannabis som har en mycket dålig verkan på människor bli lagligt. Tycker det är hemskt att man säger att en av anledningarna till att man ska legalisera cannabis är att det finns en arbetsmöjlighet inom det.

9:36 em  

Skicka en kommentar

<< Home