fredag, mars 26, 2010

Plattskatt och marknadshyror!

Igår hade vi arbetsstämma i stockholmscentern. Olika grupper hade arbetat fram delar till ett program som vi behandlade på stämman. På bilden ser man hur det ser ut när politik görs (närmare bestämt kommittéarbete). Bilden är skamlöst snodd från Erika Hedblom, malmöcenterns starka kvinna, som var på besök hos oss i Stockholm.

Mycket tillfredsställande kan konstateras att distriktet alltjämt håller sin ideologiska principfasthet högt.

Distriktsstyrelsen (som jag själv sitter med i) hade i den bostadspolitiska delen tonat ner frågan om marknadshyror. (Vilket jag reserverade mig emot.) Stämman valde dock att lyfta in en punkt som klart och tydligt fastslår att marknadshyror ska införas.

Även frågan om rättvisa skatter förtydligades genom en skrivning som - om jag minns rätt - gick ut på att skattesatserna ska vara lika för alla inkomstgrupper. Dvs plattskatt.

Flera intressanta idéer fanns och kom in i skriften. Bland annat ett exitprogram för prostituerade som vill sluta, med särskilt fokus på prostituerade som är föräldrar. De har tydligen riskerat att bli ifråntagna sina barn om de söker hjälp hos myndigheter.

En skrivning som tyvärr inte kom med var en intressant idé om att främja möjligheter till Urban Exploring i Gamla Stan eller City. Förhoppningsvis kan dessa tankar utvecklas och leda till vidare debatt i Centerpartiet.
Programmet ska genomgå en redaktionell piffning och sedan presenteras. Återkommer då!

Etiketter: , ,