torsdag, mars 04, 2010

RUT är bra för miljön

Det här med RUT-avdragen håller sig fast på agendan. I morse diskuterades saken i P1. LO var emot och Svenskt Näringsliv var för. Själv är jag tokför, men ser helst att avdragen bara är ett steg på vägen mot en rimligare beskattning av arbete tvärs över hela linjen.

Hursomhelst lyfte Svenskt Näringslivs representant, Stefan Fölster, en intressant aspekt av husavdragen: Miljön.

För något halvår sedan gjorde ju Maria Wetterstrand en framstöt mot storstadsliberalerna och gjorde samtidigt bort sig lite då hon ville styra över deras konsumtion till att omfatta mer kaffe latte på stan, än Thailandsresor.

Stefan Fölster berättade att köp av hushållsnära tjänster är väldigt miljövänligt. Att folk köper städtjänster istället för platt-TV och Thailandsresor borde ju rimligtvis vara något som med fördel kunde serveras i Miljöpartiets kopp te?

Etiketter: ,

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

mycket bra inlägg och ytterligare ett bra argument för RUT avdraget, miljön!! ska använda det i nästa insändare,jag har nyss skickat in ämnet, I just love Stefan Fölster, Helena i Ljusdal;)

3:00 em  
Blogger Johan, PL&C said...

:-)

3:27 em  
Anonymous Jonas said...

Bra inlägg med en ny infallsvinkel!

Det finns ytterligare en aspekt som talar för RUT och det är att t.ex. många stressade småbarnsföräldrar (som tidigare inte hade råd med t.ex städning) nu kan få bättre balans i livet och en lugnare tillvaro med bättre välmående och mindre sjukskrivningar som följd.

Det tjänar både individen och samhället på!

3:51 em  
Blogger Erik Verner said...

Hehe humor! Det var ju minst sagt ett nytt sätt att se på saken! Är dock tveksam på om argumentet håller fullt ut. Men man kanske kan tänka sig att effektiva hemtjänstemän och kvinnor använder lite mindre rengöringsmedel än vad en annan klåpare gör när man sprutar en halv flaska Yes över veckans disk.

10:03 em  
Blogger Anders Schröder said...

Rent strikt så stämmer det ju rätt bra. Även om folk som genomför hushållsnära tjänster ofta åker runt med bil en massa så är det förmodligen miljömässigt bättre än att köpa prylar för samma pengar. Men argumentet är inte särskilt starkt. Det är inte som att vi kommer lösa miljöproblemen genom att städa hos varandra. Därför har det heller inte vägt in tungt när miljöpartiet har diskuterat hur vi ska förhålla oss.

9:13 fm  
Anonymous Madeleine said...

Väl talat!

9:19 em  

Skicka en kommentar

<< Home