fredag, maj 21, 2010

Det enda som är värt något i dagens Hammarby är fansen

Livet som bajare har ju alltid varit en skumpig resa, men den senaste tiden har kosan styrt över ett kargt landskap, utan karta och på allt sämre vägar. Nu kan man läsa i tidningen att Hammarby riskerar konkurs.

Det är ärligt talat inte så förvånande. Hammarby Fotboll är en illa skött låda, styrd av inkompetenta och ansvarslösa småpåvar som inte verkar förstått att isolera den goda kärnan i klubbens själ och bygga från den.

Nu förväntas medlemmarna (igen) skjuta till 10 miljoner för att rädda bajen. Finns det verkligen något hopp för att dessa 10 miljoner kommer att förvaltas bättre än alla hundratals som klubbledningarna satt sprätt på utan andra resultat än större och mindre katastrofer.

Det känns som att det liksom leks företag och det duger inte. Man måste bestämma sig en gång för alla, ska Hammarby vara idrottsföreningen med en bred ungdomsverksamhet som vinner allsvenskan en gång vart hundrade år eller ska man vara ett proffsigt drivet bolag, vars investerare förväntar sig avkastning från Champions Leagueäventyr med jämna mellanrum?

Naturligtvis hoppas jag på idrottsliga framgångar, men jag tror att de kommer först efter en rejäl omstart. Hammarby måste vila på ett stabilt fundament, ekonomiskt, organisatoriskt och sportsligt. I dagsläget vilar hela klabbet på ett ruttnande bjälkverk och på detta sitter låtsaslassarna som bestämmer och dåliga spelare med tunga plånböcker och sponsbilar.

Etiketter: