måndag, juni 07, 2010

Inspirationsdag med väljarmöten

I lördags anordnade Centerpartiets valorganisations region ost (mmmm... ost) en heldag för kandidater och valarbetare på Café Opera i Stockholm. Förmiddagen ägnades företrädesvis åt att prata mat.

Gäster var t ex digniteter som Melker Andersson, men intressantast på förmiddagen var nog Pär Bergkvist, en riktig matentusiast som ägnat ett år åt att äta sig igenom 100 michelinstjärnor och ett annat åt att äta från 100 skolkök.

Innan lunchen - som lämpligt nog intogs å smaka på stockholm i kungsan - delade vi ut Centerpartiets nya fina kokbok till Stockholmare som försommarflanerade runt kungsträdgården. (Bilden)

Efter lunch berättade Miljöminister Andreas Carlgren om hans och regeringens miljöarbete och efter honom talade energimyndighetens generaldirektör, Tomas Kåberger om energisituationen och den senaste tidens utveckling. Den första bilden i Tomas presentation visade skilsmässan mellan BNP-utvecklingen och utsläppen av växthusgaser.

De som påstår att vi måste sluta konsumera och att tillväxt inte är förenlig med en god miljö kan sålunda gå och dra något gammalt över sig. Tillväxt är tvärtom en förutsättning för att lösa miljöproblemen!

Dagen avslutades med trevlig middag och fantastisk underhållning av stjärnskottet i Stureplans-CUF, tillika stå-upparen, Hannes Hervieu.

Stort tack till Malin Sandberg och valorganisationen för en mycket lyckad C-powerdag!

Etiketter: , , ,

2 Comments:

Blogger Robert Nordman said...

Det skulle möjligen inte vara så att du kan få tag på den bilden om BNP <--> utsläpp och lägga upp, alt. om du vet att den finns utlagd någonstans?

10:19 fm  
Blogger Johan, PL&C said...

Jag har publicerat en variant av den, men då var utsläppsgrafen en sammanvägd indexering av utsläpp av alla miljöfarliga ämnen. Men kolla i de källor jag hänvisar till där...

http://peaceloveandcapitalism.blogspot.com/2009/11/nej-vi-maste-inte-sluta-konsumera.html

MVH
/J

10:47 fm  

Skicka en kommentar

<< Home