måndag, juni 28, 2010

LO mot nya höjder

LO är ju för sköna... Vice ordförande Ulla Lindqvist jämför regeringens manövrer för att komma till bukt med det som fram till och med 2006 var ett lika gigantiskt som eskalerande problem - sjukskrivningarna - med 1600-talets häxprocesser.

Svenskarna var världens friskaste folk och samtidigt världens mest sjukskrivna folk!

Att detta var en ohållbar situation håller nog alla med om. De LO-aktiva jag har talat med, som varit mycket kritiska mot regeringen för just detta, kan dock inte ge något förslag på hur man skulle kunna hantera den uppkomna situationen på ett bättre sätt.

Kompisen och partivännen Anders W Jonsson (Anders är även läkare) skriver ofta och bra om sjukskrivningarna. Senast detta.

Etiketter: ,

1 Comments:

Anonymous Fredrik said...

Ja, men mest relevant var ändå den första kommentaren till din partiväns inlägg:

"1. De långa sjukskrivningarna beror på att man på 90-talet avvecklade arbetslivsinriktad rehabilitering samt att landstingen har sjunkit alltmer ner i ett träsk av usel organisation och ledning (allt med partipolitiska förtecken).

2. Att som nu ”friskförklara” svårt sjuka patienter på rent administrativa grunder för att hyfsa till statistiken för ohälsotalen, är inte bara en mänsklig katastrof utan också en ekonomisk dito av gigantiska mått.

3. Det finns idag *INGEN* forksning som visar att sjukskrivning i sig skulle vara behäftat med ”biverkningar”. Detta är en ren hypotes än så länge!

4. FK skiter högaktningsfullt i Socialstyrelsens riktlinjer (jag kan ge dig flera exempel om du är intresserad).

5. Det spelar idag ingen roll hur väl skrivna de medicinska underlagen än är. FK underkänner dessa ändå rent rutinmässigt. Resonemanget är tydligen att går det så går det. D.v.s. om patienten är så allvarligt sjuk att patienten inte klarar av att överklaga, så har man ju fått ned ohälsotalen. Även här kan jag ge exempel om du är intresserad.

Enligt min mening är det som sker nu den största skandalen i modern svensk politisk historia!"

Ni liberaler är ju bara för sköna...Ingen verklighetskontakt alls.

10:06 fm  

Skicka en kommentar

<< Home