tisdag, juni 08, 2010

Vänsterpartierna krossar företagandet

Det finns en lång rad anledningar till att Alliansen MÅSTE vinna höstens riksdagsval. Ytterligare en presenteras idag i en intervju med Lars Ohly i DN. Han upprepar på fullaste allvar det som hans ungdomsförbundsordförande Ida Gabrielsson sade nyligen: "Det är för lätt att bli rik i Sverige". Mer exakt: det är för lätt att bli rik på eget arbete.

Samtidigt som Ohly tycker att fotbollsstjärnor ska tjäna mer, så tycker han inte att de entreprenörsstjärnor som skapar jobb ska tjäna någonting! Han tror vidare inte på att konkurrens gör verksamheter bättre.

Det förakt som uttrycks för såväl människor som skapar, som för den mest grundläggande ekonomiska teoribildning, är bottenlöst. Det är för mig helt obegripligt hur någon kan vilja rösta på ett regeringsalternativ som håller sig med vad som måste beskrivas som ett hat mot företagande och företagare.

Förutom det moraliskt förkastliga i att betrakta entreprenörernas pengar som sina egna, är det ju djupt ineffektivt. Ingen kommer att vilja driva tillväxtföretag i Sverige under denna vänsterpartiernas galna näringspolitik.


Update: Observera att Lars Ohly i intervjun även ikläder sig finansministerposten.

Etiketter: , ,

2 Comments:

Blogger Erik Gertkvist said...

Surrealistiskt, men får säkert tusen socialdemokrater att rösta på Alliansen. Frågan är bara hur man får Lars Ohly att göra liknande uttalanden en gång i veckan fram til valet?

10:35 fm  
Anonymous Dr M said...

Jag noterar den lilla faktarutan bredvid artikeln:

Intressen: Idrott, särskilt fotboll. Missar sällan en Djurgårdsmatch.

Precis som i de gamla öststaterna ska den statliga repressionen inte gälla just det ledarna råkar vilja ha. Märkvärdigt det där ...

2:51 em  

Skicka en kommentar

<< Home