onsdag, juli 07, 2010

Annie ny arbetsmarknadsminister?

Mot bakgrund av att Sven-Otto Littorin nu avgår kräver CUF att Annie Johansson blir ny arbetsmarknadsminister. Det vore ett välkommet perspektivskifte för regeringens arbetsmarknadspolitik.

Just nu kan man höra Annie tala om detta på Centerpartiets seminarium via bambuser på Centerpartiets webbplats och det är väl ingen idag aktiv politiker som har fler konkreta idéer om hur problemet med ungdomsarbetslöshet kan adresseras!

Maud och Annie skriver idag tillsammans på DN Debatt om just detta och listar ett antal punker. Mycket intressant är den som handlar om att återföra frågan om turordningsreglerna till arbetsmarknadens parter.

Att lönestrukturen i vårt avlånga land är för platt är också ett problem för unga. Trösklarna blir oproportionerligt höga för dem som saknar erfarenheter att ta sig in på arbetsmarknaden. Avstampsjobben är ett sätt att hantera problemet för unga.

Arbetsförmedlingens monopol bör avskaffas för att lösgöra kreativitet och kraft i matchningsprocesserna.

---

Läs även Rickard Nordin, GP-debatt, Magnus Andersson, och Annika Qarlsson.

Etiketter: , ,

2 Comments:

Blogger Hemlige said...

Du menar att Annie skulle ha liknande egenskaper som Sven Otto Littorin? Bevare mig väl, det var ju i så fall en mycket grov beskyllning av Annie från din sida.

12:37 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Nej, jag menar att hon tvärtom är smart, bra och har bättre idéer om arbetsmarknaden. :-)

(Hon har dessutom en riktig universitetsutbildning.)

5:36 em  

Skicka en kommentar

<< Home