torsdag, juli 01, 2010

Varenda ord om Mona Sahlin var ju sant

Hela surret kring Mona Sahlin visar varför sossarna är mästare på politiskt spinn.

Jag har sett det mail som diskuteras nu och som - och och häpna - har passerat genom en moderat kommunpolitiker... Jag tycker inte att mailet var speciellt kul och skickade det inte vidare. Men att det skulle vara fråga om förtal stämmer helt enkelt inte. Varenda ord var ju faktiskt sant!

(Jag tycker för övrigt, liksom Annika Beijbom från Göteborg, att debatten ska handla om politiken.)

Att "tobleroneaffären" kallas för just tobleroneaffären är ett uttryck för en mästerlig bagatellisering.

Den affär som Mona Sahlin tvingades att gå för handlade om ren stöld av tiotusentals kronor från sin arbetsgivare - regeringen, staten och skattebetalarna. Hon hade hyrt bilar för privat bruk och handlat hem dagligvaror på jobbets kreditkort. Detta har det socialdemokratiska pr-maskineriet fått att framstå som att Mona Sahlin råkade köpa en chokladkaka på fel kort av misstag.

I samma veva avslöjades också att Mona Sahlin betalat dagmamma svart och hade stora skulder för bland annat tv-avgift och parkeringsböter hos kronofogden.

Aktuellts granskning av en statsministerkandidat är knappast oväntad. Att man söker förklaringar till varför förtroendet för Mona Sahlin är så katastrofalt uselt måste väl anses nyhetsmässigt högintressant? Det kallar spin-mästarna Mosa Mona och vuxenmobbing...

Jo, man tackar... :-)


Etiketter: ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Bra!

9:56 fm  

Skicka en kommentar

<< Home