söndag, september 05, 2010

Centern fortsätter FRAMÅT! :-)

Av allt att döma ser vi ut att göra en ganska hygglig valrörelse. I dagens SIFO får vi 6,7%. Det är faktiskt bara 1,2%-enheter från 2006 års succéresultat. Utvecklingen är dessutom tydlig. Trenden är UPP och fortsätter det likadant de två veckor som nu är kvar, kommer vi att göra vårt bästa val sedan 80-talet! :-)

För våra motståndare ser det motigare ut. Socialdemokraterna befinner sig i fritt fall (i Stockholm får de 19,6%) och inget de gör ser ut att kunna bromsa kanan mot varmare trakter. Och de försöker verkligen med allt, men för varje förslag de lägger mäts de mot regeringen - som i allt väsentligt har bättre politik och (kanske framförallt) större trovärdighet när det gäller genomförandet.

Det är helt enkelt svårt att föreställa sig att ministrar Ohly, Eriksson och Wetterstrand, kryddat med Kalle Larsson, Ida Gabrielsson och diverse miljöpartister, styrda av Mona Sahlin, skulle göra ett bättre jobb än vår nuvarande bemanning. Det främsta exemplet är kanske Anders Borg, som är oerhört populär långt utanför de skaror som kallar sig borgerliga.

Att Socialdemokraternas PR-maskineri med Bo Krogvig i spetsen försöker sig på en del mer eller mindre fula kampanjtricks är irriterande och trist, men det kommer inte att kunna förändra läget. Möjligen kan de mobilisera en och annan soffliggare, men samtidigt irriterar dylika manövrar alla de som vill att valet ska handla om politikens innehåll. Bland dessa finns säkert en del kloka sossar som kan tänkas att rösta annorlunda denna gång.

Etiketter: , , , , ,

1 Comments:

Blogger Markus "LAKE" Berglund said...

Up, up and away! :-)

12:46 em  

Skicka en kommentar

<< Home