tisdag, september 21, 2010

Företagarpolitiken är Centerns framtid

Hela Centerpartiets väsen utgår från företagandet. Vi är de enda som på allvar talar om företagandets villkor och betydelse för välståndsutvecklingen. Detta är enligt min mening en utomordentligt viktig mission att föra.

Det är dessutom en väljarstödsmässigt lönsam linje att driva. Allt fler får upp ögonen för företagandets vikt. Att vara etta på den positionen kan löna sig bra i opinionen. Det är naturligtvis inte så att antalet företagare är ett tillräckligt underlag för att bygga sin väljarbas på, men även en bred allmänhet kan nog hålla med oss om företagandets värde.

En ytterligare fördel för vårt parti är att företagarfrågorna förenar stad och land. Låga skatter, mindre krångel, bättre infrastruktur och en bättre arbetsrätt är lika viktigt var i landet man än driver sitt företag.

Vad näringspolitiken däremot aldrig kan handla om är stödsystem och subsidier. Vi ska inte utse en eller annan landsände som svag. Marknadsekonomin ska hållas så ren som möjligt, med villkor lika för alla.

Av effektivitetsskäl naturligtvis, men även politiskt. Man kan inte bygga en långsiktigt hållbar näringspolitik på att hålla företag med undermålig produktivitetsutveckling under armarna. De kommer aldrig vara nöjda. De kommer alltid kräva mer. Som hungriga fågelungar.

I Stockholm har Centern kört hårt på företagandet och de båda krysskandidaterna Elisabeth Thand Ringqvist och Magnus Andersson har hyllats av företagarnas organisationer för engagemanget i företagarfrågorna. Ett engagemang som verkar betala sig i form av väljarstöd för Centerpartiet. Vi går framåt i Stockholm. :-)

Etiketter: ,

1 Comments:

Blogger Lolita of the Classics said...

När röran efter valet lagt sig en aning ska jag ta mig i kragen och engagera mig. Mjukstartar med en ny bloggheader ;)

9:30 em  

Skicka en kommentar

<< Home