måndag, september 20, 2010

Kakelmoskampanj når målen!

När det var som motigast i vårvintras skulle vi sätta ned foten om våra mål inför valet. Det kändes ärligt talat som att vi skulle behöva kämpa mycket hårt för våra två riksdagsmandat från Stockholms kommun.

Kämpa skulle vi också behöva göra för att nå målet om 3 mandat i stadsfullmäktige. Likaså för samma mål i landstinget. Och kämpade gjorde vi.

Samtidigt pågick en ganska trist kampanj från Sveavägen 68 riktad mot Centerpartiet genom bland annat ett stort antal negativa insändare. Det gick lite sådär. Medan de resultatlöst ägnade full kraft åt att basha centern lämnade de stora blottor för andra att skära s-väljare med täljkniv. Ett faktum som är en stor del bidrog till att Socialdemokraterna gjorde sitt sämsta val på närmare hundra år.

Samtidigt gick Stockholmscentern man ur huse. 2006 var det två personer som affischerade. I år var vi ett 50-tal. Antalet debatter vi deltog i måste ha tiodubblats från 2006, för att inte tala om hur många vi vann.

CUF har gjort en FANTASTISK insats. De har jobbat så hårt så hårt. De visar prov på politikens riktiga hårdvaluta: äkta engagemang. Och det lönar sig. Medlemstillströmningen är massiv och de borde vid det här laget ha gått om SSU i medlemsantal.

Deras ordförande Magnus Anderssons insats gick heller inte av för hackor. Det gör ont i magen när man tänker på att han faktiskt kanske inte kommer att komma in i riksdagen efter en sådan insats. Jag har absolut inget emot de som stod över Magnus på länets lista, men gör en rudimentär mediasökning på kandidaterna så förstår du vad jag menar...

Även Centerstudenter förtjänar ett omnämnande. Deras ordförande Karin Ernlund har gnott på med minutlagt schema och imponerande kraft.

Hårt arbete ger resultat. Det har vi bevisat nu. Kakelmos! på er, alla hårt arbetande centervänner!

Etiketter: ,