onsdag, september 01, 2010

Vi har redan världens högsta alkoholskatter

Nyheter24 ringde förut och ställde några frågor med anledning av att både alliansen och vänsterpartierna föreslår en höjning av alkoholskatterna.

Jag är emot. Ungefär av de skäl jag anger i artikeln, men också för att höjda skatter ökar intäkterna till de kriminella syndikat som livnär sig på smuggling.

Svenska mikrobryggerier är bland de bästa i världen. De kämpar i motvind och har svårt att få det att gå ihop. Höjda skatter är en trist och onödig markering mot dem att deras entreprenörskap och hårda arbete inte uppskattas av lagstiftaren.

I själva verket gör de en enorm kulturgärning i att odla och utveckla svensk dryckestradition!

---

Istället för nåt generiskt skräpöl, välj nästa gång du handlar på ett välsorterat systembolag något från Dugges, Nynäshamn eller Slottskällan. Hantverksmässigt framställd öl kostar mer än fabriksöl, men det är värt varenda krona!

Etiketter: , ,

2 Comments:

Anonymous Danne Lundqvist said...

Håller till full med. Jag hoppas själv att gårdsförsäljning är något som på allvar kan komma att diskuteras nästa mandatperiod.

8:10 em  
Anonymous Anonym said...

Håller med om din argumentation. Men fokus i valrörelsen hoppas jag ändå är på viktigare frågor än priset på pilsner.

C borde hjälpa Maud genom att påminna väljarna om att utan hennes ledning och mod hade ett antal miljarder hamnat i amerikanska kapitalisters fickor genom köpet av SAAB.

Sedan en påminnelse eller två om att Alliansen med ett C under 4% innebär socialdemokratiskt styre med kommunister med ministerposter kanske också vore bra.

Ett tydligare fokus på valvinst och mindre på profilfrågor kanske vore något att sträva efter under de kommande veckorna...

8:19 em  

Skicka en kommentar

<< Home