tisdag, oktober 19, 2010

Latare än amerikaner

Läser med viss förskräckelse på Elisabeth Thand Ringqvists blogg om en rapport från den ansedda konsultfirman McKinsey om hur vi jobbar i världen.

Det visar sig att vi européer är jäkligt mycket latare än amerikaner. Svenskar jobbar chockerande 9 veckor mindre än genomsnittsamerikanen. Så är också BNP per näsa 80 000:- lägre än i USA... Inte så konstigt.

Etiketter:

4 Comments:

Blogger Stefan Lundin said...

Först tänkte jag att vi jobbar mera effektivt i Sverige, för vi har fantastiska företag som i dag rapporterande SKF. men uppenbarligen är vi mindre produktiva trots IT-samhällets stora penetration här. Vi kanske bloggar mera, spelar gitarr och tar allmänt lite lättare på livet, utvecklar våra inre rum. Man ska nog inte ta alltför allvarligt på alla undersökningar som likt höstsvampar kommer upp. I Europa ligger vi väl i topp.

10:55 fm  
Blogger Johan, PL&C said...

Hehe.. jo, jämfört med många andra européer ligger vi non hyggligt till ändå... :-)

11:08 fm  
Anonymous Jonas said...

Det är ju väldigt missvisande att bunta ihop Sverige med de övriga europeiska länderna. Vi ligger betydligt bättre till än övriga Europa, och nu på senare år ligger vi även bättre till än USA om man tittar på BNP per capita. Att sätta likhetstecken mellan ledighet och lathet är ju också absurt. BNP per capita är det bästa mått vi har för tillfället på hur välmående ett land är, och där ligger Sverige bra till och jag är övertygad om att efter 4 år till med en Alliansregering kommer det se ännu bättre ut. Om man snabbt vill ta fram och jämföra BNP eller andra siffror mellan länder rekommenderas WolframAlpha.

http://www.wolframalpha.com/input/?i=gdp/capita+sweden+usa+europe

2:13 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Bra inspel, Jonas. Nu är jag lite mindre förskräckt... :-)

2:48 em  

Skicka en kommentar

<< Home