tisdag, oktober 05, 2010

Så har vi en ny regering

Regeringsförklaringen var lång, men innehållsmässigt fullt godkänd, tycker jag.

Ministerlistan var väl ungefär vad man kunde vänta sig, men Annie Johansson borde ha blivit statsråd.

Dagens mediala och moraliska bottennapp stod Sverigedemokraterna för när de lämnade storkyrkan under biskopens tal, eftersom denna adresserade kampen mot rasism.

Ett obegripligt etikettsbrott som visar att de är sopprötter som inte har i riksdagen att göra. Dessutom är det en dundertabbe för ett parti som påstår att de inte är rasister!

Etiketter:

8 Comments:

Anonymous Anonym said...

En sak som jag är grymt besviken på när det gäller den nya regeringen är att Reinfeldt inte gjorde någonting åt posten som justitieminister.

Därmed visar han att alla de konstigheter och märkliga prioriteringar som Ask har sysslat med under den förra mandatperioden har haft fullt stöd hos den borgerliga regeringen. och som liberal skrämmer det mig en aning.
/Steffo

4:12 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Det kunde ha varit något roligare på den punkten.
/J

4:24 em  
Anonymous förfegförattoutasittnamn said...

Reinfeldt spelar safe. Minst fem ministrar borde bytas ut, men med tanke på medias granskning av nya ministrar är det väl bara de nu aktuella ministrarna som har ett fläckfritt förflutet.

Andreas Carlgren är på tok för mesig när han låter miljövänstern sätta agendan. Högerpolitik är bättre miljöpolitik, men det lyckas han knappast kommunicera.

Ask borde ryka för hon är för dålig. Adelsson-Liljeroth borde ryka. Kultur är inte detsamma som konservatism.

Erik Ullenhag borde ryka. Maken till mes får man leta efter.

4:32 em  
Anonymous tobbo said...

Annie borde helt klart vara minister. Otvetydig kompetens samt en stark signal om förnyelse. Förnyelse behövs, annars har vi snart inget Centerparti.

4:35 em  
Anonymous Anonym said...

Biskopen beskrev ju protesterna mot SD som att det var protester mot rasism. Hon utmålade alltså SD som ett rasistiskt parti. Jag förstår att de reste sig och gick.

6:09 em  
Anonymous arthur said...

Jag har full förståelse för att SD lämnade denna politiska låtsasbiskops kätterska tilltag att göra sina egna fördomar till Vår Herres. Sådant skall hållas borta från predikstolen. Inför Markus 12:31 är Brunne och SD i lika stort behov av Guds nåd.

8:20 em  
Anonymous Bjorn said...

Det är ju självklart bara spekulationer men jag håller det inte för otroligt att t.ex. Ask och kanske fler ministrar i praktiken "räddats kvar" av SD's vågmästarställning.

Givet hur trixigt det lär bli att både hålla ihop de fyras gäng i aliansen och dessutom baxa igenom sin politik i riksdagen så är man nog extra försiktig med att peta ministrar med egen maktposition/maktbas (vilket Ask vad jag förstått ska ha) inom partiet för att undvika inre splittring.

9:53 fm  
Blogger Johan, PL&C said...

Bjorn, din analys äger med all rimlighet en signifikant riktighet...
/J

10:32 fm  

Skicka en kommentar

<< Home