torsdag, december 16, 2010

Elias lämnar politiken

Goda vännen och partikompisen Elias Giertz väljer att lämna politiken. Jag vet att Elias varit särskilt utsatt för hot och trakasserier på ett sätt som få människor skulle orka med.

Jag har full respekt för hans beslut och önskar Elias lycka till med allt som han företar sig framöver. Inte för att det behövs. Elias är en fantastisk person som kommer att göra storverk vad han än hittar på.

Sådana som Elias behövs i politiken, men det stundtals fruktansvärda debattklimat som vuxit fram välkomnar inte direkt unga förmågor.

Framförallt från vänstersidan sker ständiga övertramp och måttet var väl på något sätt rågat när ett par av "arbetarrörelsens" tidningar spred rena lögner om CUF-företrädare och tillskrev dess ordförande Magnus Andersson falska citat.

Bland andra bloggen Alliansfritt bidrar till att piska upp en destruktiv stämning som odlar hat och inspirerar sina vänsterpolare till de hot och trakasserier som sedan förekommer mot ungdomspolitiker som kämpar för sådant de tror på.

Jag hoppas att vi på båda sidor blockgränserna kan se lite längre än vad näsan räcker och visa varandra någon slags respekt. Politiken - och därmed i förlängningen samhället - blir bättre om vi debattnivån kan hållas över den värsta geggan.

Stort tack Elias för allt du gjort hittills för Centerpartiet och för demokratin.

Etiketter: , ,

2 Comments:

Blogger Björn Fridén said...

Nya bud ser jag:

"[Alliansfritt] inspirerar sina vänsterpolare till de hot och trakasserier som sedan förekommer mot ungdomspolitiker"

Att sätta i kontranst till tidigare uttalanden, exempelvis:

”Man tackar för uppmärksamheten och inspireras att jobba hårdare för att kunna ge storheter som Alliansfritt Sverige och Björn Fridén en match.”

Eller:

”Bloggen Alliansfritt är en väldigt proffsig och bra socialdemokratisk kampblogg. Milsvidd skillnad från tokfransarna på s-info.”

2:10 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Nejdå. Inte alls "nya bud".

Det är klart att ni är betydelsefulla för opinionsbildningen ur ert perspektiv och att ni är proffsigare än gängse s-blogg.

Det motsägs inte av det faktum att ni är en inspirationskälla för sådana som inte fattar vad anständighetens gräns går. Det måste du väl förstå?

Om ni en gång av tio kunde ha något inlägg som inte idiotförklarar, förminskar eller demoniserar sådana som tycker annorlunda än er själva, skulle ni inte bara bli en bättre och trovärdigare kraft. Några av de demokratins dödgrävare som förföljer och mordhotar politiska motståndare kanske skulle fatta att det kan vara OK att se politiken från ett annat håll...

Jag är ganska säker på att du håller med mig, även om jag är lika säker på att du aldrig skulle säga det i kommentarsfältet på en meningsmotståndares blogg.

4:24 em  

Skicka en kommentar

<< Home