söndag, december 05, 2010

En pigg 100-åring firade inatt

Den som beskriver Centern som ett parti i kris kan inte varit med på någon av Centerpartiets fester. Helgens firande i Skövde var inget undantag. En dag av intressanta seminarier på vilka stora tankar blandades med små följdes av trevlig samvaro och framförallt en magnifik bankett med god mat, fantastisk underhållning och ett j***a hålligång!

Mest intressant med dylika tillställningar kanske ändå är alla tillfällen till informella samtal. Centerrörelsen är bred som en lagårdsdörr och många ideologiska nyanser ryms inom det liberala ramverket. Trots detta upplever jag en överraskande samstämmighet kring synen på förnyelsen och Centerpartiets huvudsakliga inriktning i valet. Det ska bli intressant att se vad valanalysen härvidlag kommer fram till.

Passande nog håller PJ Anders Linder en lång intervju på temat om borgerlighetens framtid med den person som i allt flers ögon kanske har kommit att förkroppsliga just borgerlighetens framtid. Eller åtminstone en viktig del av den: Annie Johansson.

Det är fascinerande att se Annie i partisammanhang. Hon ser alla, har tid för alla, har seriösa samtal, skojar med folk och skrattar, svarar på svåra frågor, samtidigt som hon dansar och har det kul tillsammans med alla oss andra Centerpartister. En sån stjärna hon är, vår Annie! :-)

(En stjärna som för övrigt nyligen tagit sig in på listan över Sveriges 100 mäktigaste.)

Ett par andra stjärnskott anträdde till desserten scenen för en blick in i framtiden. Året är 2018 och Centerpartiet fick 34,2% av rösterna. Strategerna Abir och Ursula (Ja, just det... DEN Ursula) intervjuades om vad som hade lett fram till denna fantastiska framgång. Väldigt kul, men också en och annan seriös tanke om hur vi bör arbeta framöver.

Som alltid i Centersammanhang slutar inte kvällen bara för att ställena stänger. I traditionsenlig ordning arrangerades raskt en efterfest i sångens tecken under ledning av landstingsrådet Gustav Andersson. Mycket vackert (tyckte vi i alla fall då) och sanslöst roligt!

Stort tack alla Centervänner för en fantastisk fest! Vi ses i Åre i september.

Etiketter: