torsdag, januari 27, 2011

Centerns framtid - det handlar om ansvar

I morgon (fredag) kl 10 presenterar valanalysgruppen sitt resultat. Jag är övertygad om att analysen kommer att vara bra, eftersom den görs av synnerligen dugliga människor under ledning av Annie Johansson.

Oavsett vad rapporten kommer fram till är det viktigt att den tas på blodigt allvar. Inte som att "det tar vi till oss" och "måste bättra oss", utan att ansvariga verkligen konfronteras med just ansvaret. Inte för att några huvuden nödvändigtvis måste rulla, men för att vi ska kunna lära oss någonting av våra misstag.

Det finns säkert många orsaker till att varför man misslyckades, men ansvariga bör ha en bättre förklaring till hands än att det är "medias fel" eller att "väljarna inte förstod hur bra vi egentligen är".

Vi står inför stora utmaningar och det kommer att krävas förändringar, gilla det eller inte. Det krävs också att vi tillåter oss att tänka fritt och nytt när det gäller precis allt. Inget är heligt - ingen är helig.

---

Update: Annie Johansson sammanfattar några av tankarna i en debattartikel på Expressens Sidan 4 idag och ger i den vår avdelning en skvätt beröm! :-)

Etiketter: