torsdag, februari 24, 2011

Decentralisering genom avlägsnande av centralistiska skatteinstrument

Systemet med höga skatter är inte bara skadligt för samhällsekonomin, det är också ett politiskt instrument konstruerat för att hålla medborgarna i känsla av beroende av staten. En praktiskt princip för varje rörelse som söker kontrollera varje del av samhällslivet, men dålig för alla andra.

Decentralisering är en gyllne centerprincip och en bättre åtgärd än den som igår föreslogs på SvD Brännpunkt är väl svår att finna. Makten måste föras närmare medborgaren och allra helst ända fram.

Läs även Gustav Andersson, Magnus Andersson och Roger Jönsson (S) som inte håller med, men som på ett seriöst sätt skriver varför.

Etiketter: , ,

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Roten till all fattigdom och utslagning heter kapitalism...kapitalismen är ondskan och girighetens ansikte, som gynnar ett fåtal i samhället på bekostnad av andra...men vid nästa årsskifte har den gjort sitt..!

Det vi ser ske i MENA länderna är bara början på omvälvningen, som medverkar till kapitalismens fall...och ni kan bara sitta och se på...kasinot Wall Sreet kommer att rasa som ett korthus...

En ny tid randas, med andra värderingar...och tekniska lösningar på energibehovet i världen.
-Kärlek till din medmänniska går inte ihop med kapitalism!

2:05 em  
Anonymous Anonym said...

@Anonym

kapitalism har gett oss ett liv utan svält, låg barnadödlighet och ipods.

Hur var det innan kapitalismen? Hade vi kunnat få mindre svält, lägre barnadödlighet och ipods på annat vis?

// T.

11:00 fm  
Anonymous Anders W Jonsson said...

Fast min ideologiska utgångspunkt är att all makt utgår från individen. Sen väljer individen hur mycket av makten som ska lyftas til en högre nivå.

8:44 fm  

Skicka en kommentar

<< Home