fredag, juni 17, 2011

10 år för friheten och för (C)

Maud avgår i samband med stämman i Åre i höst. Om detta kan och bör man skriva en hel del, men det viktigaste är detta:

I 30 år hade Centerpartiet sakta men säkert jobbat sig bort från såväl politisk relevans som väljarstöd. Maud Olofsson satte ned foten och genomförde ett monumentalt förnyelsearbete, som dessutom gav resultat. Under hennes 10 år som partiledare lyckades hon föra Centern in i 2000-talet OCH till två valsegrar.

När vi som gärna vill se en radikalare reformagenda från Alliansen jagar på Centerpartiet får man aldrig glömma att det faktiskt är Maud som har tagit oss till ett läge där vi ha en plattform att jaga på ifrån.

Etiketter:

4 Comments:

Blogger Johan Brunzell said...

Håller helt med. Men det har varit upenbart en tid att nu krävs någonting annat. En ny epok, ett nytt steg skall tas. Centerpartiet har faktiskt alla verktygen för att bli ett av Sveriges intressantaste och mest nyskapande partier. Jag kan bara uppmana er att använda verktygen ni redan har. Ett gammalt visdomsord som passar är: "Sneglar man åt sidan, kör man förr eller senare i diket. Tittar man däremot rakt fram ser man vart man ska och kan leda vägen". Lycka till!

1:04 em  
Anonymous Anonym said...

Ja, nu gäller det att hålla blicken framåt! Jag tackar verkligen Maud för ett jobb Well done, men utvecklingen hade stannat av lite inför senaste valet!

1:07 em  
Anonymous Sten said...

Maud Olofsson är nog den partiledare som har gjort mest för att genomföra moderaternas politik.

5:37 em  
Anonymous Bengt said...

Centern bör naturligtvis satsa på att bli det tydliga liberala alternativet i svensk politik. Byt ut väljarbasen från antalet bönder som stadigt minskar, till liberaler i storstad. Då rider man befolkningstrenden istället för att försöka slåss mot den. Det parti som bygger sin framtid på att antalet bönder ska öka kraftigt i Sverige får problem, det parti som satsar på en liberal politik för folk som jobbar i tjänstenäringarna som växer så det knakar har framtiden för sig.

2:52 em  

Skicka en kommentar

<< Home