tisdag, juni 07, 2011

Världens godaste brännvin från Norrtälje?

Per Lodenius, Centerpartistisk riksdagsledamot från Norrtälje i Stockholms län, skriver idag på sin blogg att han inte gillar gårdsförsäljningsutredarens slutsatser.

Frågan är om Per Lodenius skulle gillat något som helst utredningsresultat som hade tillåtit gårdsförsäljning. Vid sidan av sitt politiska engagemang är Per nämligen även aktiv i IOGT-NTO och sitter i förbundsstyrelsen och har tidigare förklarat att han inte tycker att gårdsförsäljningen ska tillåtas.

Synd, kan man tycka. I Norrtäljetrakten finns två mycket intressanta företag, vars framtid i hög grad beror på om regelkrånglet som kringgärdar försäljningen av deras produkter kan minskas.

Norrtelje brenneri som (bland annat) tillverkar förstklassigt brännvin enligt den stolta roslagstraditionen och Skebo Bruksbryggeri, ett mikrobryggeri som är med och tävlar med kvalitetsledande Nynäshamns Ångbryggeri och Sigtuna Brygghus. (Även dessa i Stockholms län, nota bene...)

Gårdsförsäljning skapar förutsättningar för utveckling i hela landet i en högintressant sektor där svenska odlare och skickliga bryggare, brännare och vinmakare tar fram produkter som konkurrerar med kvalitet. Dessa fantastiska företagare öppnar dörrar för svensk matkultur i sitt segertåg över världen och planar vägen för annan livsmedelsexport.

---

Etiketter: , , ,

1 Comments:

Blogger Markus "LAKE" Berglund said...

Det är ju PUNCHEN som är Norrtelje brenneris paraddryck.

(tycker jag i alla fall...)

:-)

9:33 em  

Skicka en kommentar

<< Home