fredag, september 23, 2011

Annie Lööf enhälligt vald!

Det var lite pirr, måste jag ändå erkänna. Programpunkt 0930. Val av partiledare.

Stefan Tornberg presenterade, för sista gången men inte första, valberedningens förslag och motiveringen till varför Annie Lööf är den överlägset bästa kandidaten. Vi röstade och Annie blev vald. Fantastisk känsla! :-)

Som väntat valdes Anders W Jonsson och Anna-Karin Hatt till 1:a, respektive 2:a, vice partiledare. Även en ny partistyrelse valdes och trots lite knot från skåne gick valberedningens förslag igenom. Det är på inget sätt några duvungar som kommer in och Fredrick Federley kommer att kunna vara en ideologisk vakthund som inte släpper några statssocialistiska tendenser över bron!

Frågan om kvoterad föräldraförsäkring har debatterats fram och tillbaka och det var meningen att stämman skulle behandla förslaget sent idag, men det ser ut att flyttas fram till i morgon förmiddag. Partistyrelsen (den gamla alltså) är alltså för kvoteringen, men starka mothugg märks från alla håll i Centerrörelsen och kommittén beslutade - efter vad jag förstår - att avslå partistyrelsen yrkande. Det visar sig även att en förkrossande majoritet av centerväljarna vill att föräldrarna ska få bestämma själva, enligt demoskop.

I går kväll valde jag att gå upp i talarstolen för att yrka bifall på en motion jag har skrivit, men som såväl partistyrelsen som kommittéen ville avslå. Motionen (12:14 - Synliggör skatterna) handlar om att låta varje skattskyldig betala in sin egen skatt, istället för att man som löntagare aldrig liksom ser en stor del av sina egna pengar.

Argumentationen från partistyrelsen var faktiskt ett tecken på att motionens högre mening verkligen är aktuell. Avslaget motiverades med att det fanns en risk att staten inte skulle få in sina pengar i tid. Ett bevis för att den gamla partistyrelsen misslyckas med att sätta individen före systemen, kan jag tycka.

Jag förlorade voteringen stort, men förhoppningsvis såddes ett tankefrö... Jag kan inte låta bli att fundera över om utgången hade sett annorlunda ut om jag hade beviljats närvaro och talerätt i kommittéberedningen, ett forum där det finns utrymme för att förklara och argumentera ordentligt. (Jag gnällde även på denna stämmoordning här på bloggen igår.)

---
Läs även Anders W Jonssons utmärkta SvD Brännpunkt idag.

Etiketter:

5 Comments:

Blogger Magnus Persson said...

Det är viktigt att så frön. Förr eller senare gror de... :)

3:18 em  
Anonymous Jan-Erik said...

Det står ju på varje lönespecifikation hur mycket som betalats in i inkomstskatt och arbetsgivaravgift, vad som inte framgår är ju momsen, som egentligen har samma funktion, att förflytta ett stycke av vinsten den anställde genererat till statskassan.

Det stora problemet verkar vara att folk inte bryr sig och/eller är övertygade att avigifterna går till etiska och viktiga saker.

Exemplet på det förra när man intervjuade några, i Sydsvenskan om jag minns rätt, efter de första jobbskatteavdragen. En familj hade fått 2500 kr mer per månad att röra sig med. Men hade inte lagt märke till det utan hade cirka 0 på kontot den 24:e som vanligt.

3:21 em  
Anonymous Anonym said...

Det här var sista spiken i kistan för Centerpartiet. Jag betvivlar starkt att min morfar och mormor, bönder och centerpartister, om de nu levde skulle vara särskilt imponerade. Centern har valt en randian till partiledare. Sjukt!

9:13 em  
Anonymous Anonym said...

"I går kväll valde jag att gå upp i talarstolen för att yrka bifall på en motion jag har skrivit, men som såväl partistyrelsen som kommittéen ville avslå. Motionen (12:14 - Synliggör skatterna) handlar om att låta varje skattskyldig betala in sin egen skatt, istället för att man som löntagare aldrig liksom ser en stor del av sina egna pengar."

Timbro applåderar initiativet. För att vara konsekvent bör också alla föräldrar till barn i förskola och skola få besked om hur stor subventionen av skolgången är. När vi får räkningen efter läkarbesök bör också subventionen redovisas. Om syftet nu är att informera medborgarna om hur systemet hänger ihop, vilket väl knappast var din utgångspunkt.

9:22 em  
Blogger Jan Sjunnesson said...

Bra förslag om betala in skatt och soc avgifter själv, Du skulle lagt till att soc avg kunde betalas in till valfritt försäkringsbolag bara.

Lycka till nästa gång!

Janne Sj
FP

9:35 fm  

Skicka en kommentar

<< Home