måndag, oktober 30, 2006

Kreationister i Linköping

Linköpings universitet har tydligen en fundamentalistisk religiös förening. Nu har samma förening bjudit en en tokfrans som tycker att en gammal sagobok är lika relevant (och till och med mer relevant) än vetenskapliga fakta.

Bra. Bjud in fler extremister. Låt dem komma med sina hemvävda kvasivetenskapliga teorier och bemöt dem med vetenskapligt valida argument.

Kanske kan en dialog så ett frö av sans i dem. Definitivt hindras tillflödet av nya kufar när dåliga argument skärskådas. Om inte annat kan tillfället användas till att dela ut foliehattar.

3 Comments:

Blogger Magnus said...

Håller med dig, eftersom detta är sverige... men ett stort problem med kreationister är att argumenten lyssnar de inte på men de använder platformar som Universitet för att få trovärdighet hos de sina... vilket gör det hela mer problematiskt.

5:32 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Jag tycker att de ska få komma in. Visserligen inte i Universitetens ordinarie verksamhet och inte för skattepengar, men om en förening vill anordna en debatt under organiserade former och bjuder in andra att bemöta talaren, är det i alla lägen bättre att släpa fram tofransarna i ljuset.

5:59 em  
Blogger Magnus said...

Det är ju dock sällan det görs så.

sen är det enkelt att med argumetation utan solida argument höja satusen efterdebatten bara genom att få assosieras med ett namn eller en plats, man bör nog se upp lite.

4:46 em  

Skicka en kommentar

<< Home