torsdag, oktober 12, 2006

Kultureliten tar ton

I en debattartikel i DN idag tar ett gäng författare, nån skådis och debattör till orda om det ytterligt hemska faktum att vi numera har en kulturminister som inte är socialist. Detta börjar låta tjatigt, men det ÄR verkligen ett bevis på hur viktigt maktskiftet var.

Det glada vänstergänget som har skrivit under artikeln är, vare sig det förstår det eller inte, tunga makthavare. De sätter sitt avtryck på hur vi tänker och känner när vi konsumerar det som de producerar. De vill inte ha en nyanserad debatt. De vill att deras norm ska vara vår. De vill tydligen inte ha en liberal kulturminister, oavsett var folket säger i val.

2 Comments:

Blogger Gustav Lundblad said...

Nu tror jag inte att det bara är dessa vänsterextremister som inte vill ha en nyliberal kulturminister, utan även ett stort antal borgerliga väljare...

12:31 fm  
Blogger Johan, PL&C said...

Ja, det är möjligt, men jag tycker att det ändå är tråkigt att man kanske aldrig får se vilken kulturpolitik hon skulle komma att driva. (om trycket kring alla affärer blir för stort)

Jag gillade henne redan när hon var journalist på P1 och jag tycker att hon verkar ha gjort ett bra jobb som timbrochef.

11:23 fm  

Skicka en kommentar

<< Home