torsdag, december 14, 2006

Det finns något positivt i nästan allt

Läser på Gudmundsons alltid brillianta blogg om en underskattad aspekt av a-kasseprotesterna. Den folkpartistiske riksdagsmannen och nationalekonomen, Carl B. Hamilton, har skickat ett pressmeddelande som berättar om de positiva effekterna av de demonstrationer som facket arrangerar idag.

Lite oväntat kanske, men han har ju helt rätt! Ju värre facket lyckas övertyga folk om att det blir, desto starkare genomslag får regeringens politik.

Människor skräms med hårddragna siffror rykta ur sitt sammanhang om hur fruktansvärt dåligt det kommer att bli att vara arbetslös. Man kommer i större utsträckning än vad som egentligen är ekonomiskt motiverat, ta andra jobb än vad man helst skulle vilja ha, alternativt till sämre ersättning än vad man annars hade accepterat.

Så kära LO, vänligen blås på med allt ni har! :-D

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det mest positiva för min egen del är att det äntligen börjat bli en het debatt kring jobb/bidrag och fack. Förhoppningsvis kommer fler att inse sambanden mellan företagande, jobb och tillväxt via heta debatter, artiklar och reportage.

Efterlyser mer aktivitet i Media från regeringen i denna fråga men speciallt från Maud med tanke på att hon är näringsminister.

Hon skulle också kunna förklara marknadsekonomi på ett sätt som de flesta svenskar förstår (även om det blir svårt att bryta igenom en lång socialistisk indokrineringsprocess som startar redan som barn)

12:48 fm  

Skicka en kommentar

<< Home