tisdag, december 12, 2006

Kan nån ge honom en kram eller nåt...

Alltså, vad fan är det med killen? Thomas Bodström är arg. Skitarg. Som vanligt. Det är det kanske många som är, men just idag är Thomas Bodström är förbannad av en alldeles speciell anledning.

(Själv är jag lite småupprörd på att den nya regeringen i många stycken är en karbonkopia på den gamla när det gäller t ex arbetsmarknadsfrågor och nu också integritetsfrågan och datalagring.)

Den nya justitieministern, Beatrice Ask, genomför nu den gamla justitieministerns politik och tillåter nu utökad trafiklagring och buggning. Detta trots att det inte finns något som helst vetenskapligt stöd för att sådana åtgärder fungerar (enligt bland andra Janne Flyghed, som är professor i kriminologi vid Stockholms universitet).

T ex Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg pekar också på farorna med ändamålsglidning och allmänhetens tilltro till rättsväsendet.

Och det komiska och samtidigt lite tragiska är nu att Thomas Bodström är arg. Beatrice Ask argumenterar nämligen inte för hans (dåliga och farliga) politik med, enligt hans bedömning, tillräcklig emfas.

Vilken jubelidiot.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Mer om vetenskapen i populärvetenskaplig form finns att läsa om här.

7:42 fm  

Skicka en kommentar

<< Home