fredag, december 08, 2006

240 miljoner om året...

Tjänar du 15 000:- i månaden kostar det 4392:- om året att vara med i restaurangfacket. Tjänar du 17 000: kostar det 4572:-

Merit Wagers alltid intressanta blogg läser jag att man på hrf's webbplats har fina exempel på hur faktiskt folk har nytta av sitt fackmedlemskap. En kille hade t ex fått ett par skor genom fackets försorg.

Nu framgick det inte om facket hade pröjsat för pjucken, eller om de förmått killens arbetsgivare att köpa dem, men hursomhelst måste det vara ett par in i helvete fina dojjor som han har betalat 4392:- för. Bra där, facket...

Det är minst sagt märkligt att människor inte ställer högre krav på sina fackförbund. Det borde rimligtvis också finnas någon slags konkurrens mellan dem, för att tvinga ner priserna på medlemskapen.

Hehe.. jag såg nu att dom ändrat alla de där rutorna när folk berättar om vad bra facket är för att dom fixa skor, till att handla om hur viktigt alla tycker att det är med kollektivavtal. Vilket imponerande pr-maskineri... Resurser saknas ju inte i alla fall.. men det är inte så konstigt med 60000 medlemmar som betalar över 4000 om året. Det blir 240 miljoner om året!