lördag, mars 17, 2007

Människa eller knapptryckarmaskin

Med risk för att låta tjatig: Varför är det så enormt viktigt att just nu försöka baxa igenom avlyssningsförslaget? Varför inte invänta utredningen?

Man kan bara spekulera i anledningarna, men mest troligt är väl att amerikanerna kräver denna typ av samverkan i "kriget mot terrorismen" och hotar med indragna leveranser av vitala vapensystem till JAS, eller kanske någon ubåt.

Kanske sitter man fast i gamla överenskommelser från den förra regeringen? Kanske man är väldigt angelägna att hålla sig vän med jänkarna? Är det verkligen värt det?

Det råder fullt krig i minst två riksdagsgrupper. Enskilda riksdagsledamöter har GÅTT TILL VAL och vunnit på en annorlunda politik än vad de nu ska tvingas stödja. Ofattbart fult att sätta dem i en sådan sveksituation. För att inte tala om de demokratiska implikationerna.

Mikael Odenberg utfrågas idag i ekots lördagsintervju. Inte för att jag hyser något större hopp, men nu har han ju chansen att ge en förklaring...

En stor elektronisk kram skickas härmed till Henrik von Sydhow som står rak i ryggen mitt i stormen. En stor politiker och en beundransvärd person.

"Det finns saker man måste göra, annars är man bara en liten lort"

_________________________________________________

Update: Försvarminstern kom VÄLDIGT billigt undan. Tomas Ramberg hade kunnat ha kokt honom i sitt eget fett, men lät honom svamla bort hela FRA-frågan i ett moln av meningslösa floskler.

Mediamässigt mästerligt av Mikael Odenberg...

Etiketter: ,