torsdag, augusti 16, 2007

Det behöver ju faktiskt inte ha med politik att göra

Den minst sagt uppseendeväckande historien med Sverigedemokraternas ungdomsförbunds sambo som sägs blivit överfallen och bunden väcker många frågor.

Den första reaktionen var ärligt talat att detta måste röra sig om ett dåligt genomtänkt pr-stunt från Sverigedemokraterna själva. Men de opinionsmässiga konsekvenserna skulle ju vara enorma om det skulle uppdagas. Sanningen har ju liksom en tendens att komma fram förr eller senare.

Det är också svårt att se vad en politisk motståndare skulle tjäna på en dylik manöver.

Varför skulle det var så viktigt att skrämma en sådan figur till tystnad? Det kan ju inte under några som helst omständigheter vara värt den negativa publicitet som tilltaget skulle innebära för gärningsmännens eventuella egna politiska rörelse?

(För att inte nämna de straffrättsliga konsekvenserna för de inblandade.)

Det finns ett ytterligare alternativ och det är att detta inte alls har något med politik att göra. Att det rör sig om vanlig kriminalitet, helt enkelt. Det är mitt huvudspår, tills man vet mer.

Etiketter: ,

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det skulle inte vara första gången SD gjorde upp internt på det här sättet, som t.ex. denna rapporten;
Under våren dras istället Hembygdspartiet igång av Leif Ericsson. Konflikten med SD bättrades på ytterligare när Hembygdspartiet lyckas värva SD Ekerö och får dem att betala in en stor del av sitt kommunbidrag på Hembygdspartiets postgiro. SDs partiorganisatör Lars Emanuelsson och kassören Henrik Ehnmark svarar med att kidnappa Ekerö- avdelningens kommunal-ledamot och tvingar honom att avsäga sig mandatet och betala in lokalavdelningens resterande pengar på riksföreningens konto.
Från AFAs "Läget på nazifronten 1994-1995, http://www.antifa.se/files/laeget_paa_nazifronten_94.pdf

3:51 em  
Anonymous Anonym said...

Den första tanken var för min del att AFA eller liknande organisation slagit till igen. Att handlingen inte tjänar någon politisk nytta är nog korrekt, men just det är nog inget högprioriterat hos dessa grupper/individer. Mordbrand, bombattentat mot McD och flera dokumenterade fall av direkta hot mot kommunala politiker är ett axplock av vad dessa är kapabla till.
Sen kan det naturligtvis vara så att det var ett misslyckat rån/inbrottsförsök.
/Ture Sventon

4:34 em  
Blogger Ol' Dirty $venne said...

Vill minnas att jag påpekade precis det du säger i din numera berömda bloggpost med den anonyme debattören: dvs att extremvänstern inte bryr sig om vad de kan åstadkomma. Den drivs bara av hat. Det är varken första eller sista gången som de ger sig på SD, och även denna gång kommer det gynna SD.

Intressant historia i första kommentaren dock. Nog är det så att SD också drivs av hat. De är bara bättre på att dölja det.

7:50 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Ja, du har kanske rätt...

Att dessa aktivister låter sina sinnen förmörkas så till den milda grad att destruktiva tankar om motståndarens sak tränger undan konstruktiva om sin egen.

Tragiskt egentligen. :-(

8:48 em  
Anonymous Anonym said...

Den liberala misantropen:
"Nog är det så att SD också drivs av hat. De är bara bättre på att dölja det."

Annars brukar det väl vara en socialistisk specialitet att hitta på drivkrafter och agendor för sina motståndare istället för att låta dem argumentera för sig själva? Ett sätt att avhumanifiera fienden och legitimera våldsangreppen mot dem. "De hatar också, så det är rätt åt dem!"

5:11 fm  
Blogger Ol' Dirty $venne said...

"Annars brukar det väl vara en socialistisk specialitet att hitta på drivkrafter och agendor för sina motståndare istället för att låta dem argumentera för sig själva? Ett sätt att avhumanifiera fienden och legitimera våldsangreppen mot dem. 'De hatar också, så det är rätt åt dem!'"

Helt riktigt sagt. Hoppas du inte därmed trodde att jag ville legitimera våld och annan odemokratisk verksamhet?

3:48 em  
Blogger Staffan said...

Tydligen var Svenska Motståndsrörelsen ute efter dom också. Se här.

5:23 em  

Skicka en kommentar

<< Home