tisdag, augusti 28, 2007

Kapitalismens motståndare

Hallå kära läsare! Läs detta och fundera på om du håller med:

”För mig är kapitalism inte bara ett ekonomiskt system, eller “rättigheten att äga produktionsmedlen”. För mig är kapitalism en världs- och människosyn, ett synsätt där allt har ett pris och kan köpas för pengar. Ett system där folkhälsa är sekundärt, och företagens profit primärt. Helt enkelt ett samhälle där pengarna styr, och där människor kan gå över lik - bara det betalar tillräckligt bra.”

”Sänkta produktionskostnader sker ofta på bekostnad utav kvalitet och/eller miljön. Man kan “outsourca” tillverkningen till andra länder, vilket resulterar i att svenska arbetare förlorar sina arbeten och att varan tillverkas i ett land med långt ifrån lika utvecklad teknologi.”

Idag skriver Magnus Andersson om likheter mellan extremvänstern och extremhögen på fler sätt än bara när det gäller politiska metoder.

Citaten ovan kommer från en bloggare som tydligen är nazist och stolt och skriver på ett sätt som han själv antagligen upplever som intellektuellt. (extra roligt/läbbigt blir det när han i kommentarsfälten uppmuntras av sin mamma)

Galningar :-/

Etiketter: ,