onsdag, september 12, 2007

DN Kultur och omdöme

DN har uppträtt skakigt den senaste tiden. Redan Barbro Hedvalls sommarprat för två år sedan borde rest tillräckligt med varningsflagg när hon gnäller på alla som ringer och skriver in om faktafel, med hänvisning till att "de ska vara glada för att det är så mycket som är rätt!"

I somras blossade en debatt upp, där man censurerade twinglylänkar från en bloggare som enligt DN hade tvivelaktig vandel.

Häromdagen bereder man plats i kulturdelen för en osmaklig och osaklig attack mot jämställdhets- och integrationsminister Nyamko Sabuni.

Kurdo Baksis attack mot minstern är till ingen del inriktad mot politikens innehåll, utan bara mot Nyamko Sabuni som person. Artikeln är häpnadsväckande paternalistisk och bitter!

Artikelförfattaren ett horn i sidan till Nyamko Sabuni och det är väl en sak i sig. Att DN tar in en dylik artikel och tjänstgör som plattform för ett sådant personangrepp är märkligare.

DI jämför på ledarplats idag Kurdo Baksi's försök att piska upp stämningen mot Nyamko med hatet mot Palme. (ej på nätet) Och jämförelsen känns inte särskilt långsökt. :-(

Läs även Merit Wagers blogg om detta.