fredag, november 09, 2007

Regeringen gör jobbet när det gäller jobben

Man kan säga vad man vill om vår regering, men när det gäller jobben lyckas den väldigt bra.

DN skrev igår att "ungdomsjobben ökar i rekordtakt"!

Det har givetvis att göra med att det är god konjunktur, men det har också att göra med att det skett ett perspektivskifte i synen på arbete kontra bidrag. Vi har ju en regering som faktiskt signalerar att det inte är ok att leva på andra om man kan jobba själv.

Magnus Andersson skriver om detta, liksom Bloggen Bent, och Per Ankersjö m fl.

Etiketter: , ,

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Du är så dum. Oppositionen har visst en jobbpolitik. Alliansens politik är alltigenom falsk. På pappret säger det en ska, i verkligheten en annan. Man löser inte ungdomsarbetslösheten (och allt vad den innebär med stress, oro och osäkerhet) genom att tillsätta en mängd jobb med osäkra anställningar. Vi unga vill ha fast anställning med riktig lön och möjlighet att organisera oss fackligt. Den möjligheten försvarar alliansen grymt mycket just nu!

3:44 em  
Blogger Wilhelm Svenselius said...

J.Frick, jag undrar vem det är som är dum? Alliansen har löst ungdomsarbetslösheten. Påhjälpta av den goda konjunkturen har de skapat ett mycket sundare klimat på svensk arbetsmarknad. Oppositionen saknar inte bara jobbpolitik; de saknar all politik över huvud taget. Deras nuvarande strategi är att gråta krokodiltårar i medierna. En strategi som tyvärr funkar bra, vilket vi ser i opinionen. Men väljarna låter sig nog inte luras i tre år till.

Möjligheten att organisera sig fackligt har alliansen inte lagt ett finger vid, så var du får idén att de skulle försvåra det ifrån förstår jag inte. Jag är med i facket men funderar på att gå ur eftersom det inte gör någon som helst nytta för mig, men pengar ska de ha ändå. Eftersom du också gnäller om "osäkra" anställningar är det väl så att du vill ha facket till att försvara dem som inte är kompetenta nog för sina jobb?

Eftersom du pluggar "kulturlinjen" kan jag förstå att du är orolig för din framtid. Du hade väl tänkt dig ett liv i någon sjaskig betongförortslägenhet, beroende av bidrag från en röd regering, all tid ledig till att röka brajj och skriva sångtexter om klasskamp. Sorry, ain't gonna happen. Du får klippa dig och skaffa dig ett riktigt jobb helt enkelt!

1:28 fm  
Anonymous Anonym said...

"Vi har ju en regering som faktiskt signalerar att det inte är ok att leva på andra om man kan jobba själv."

Och hur många arbeten tror du det skapar i svensk exportindustri,,,,ha ha ha

Naivt på gränsen till idioti

11:26 fm  

Skicka en kommentar

<< Home