onsdag, januari 23, 2008

Årsmöte med stureplanscentern

Det här med partism är fortfarande lite nytt för undertecknad och vår avdelning är väl lite speciell. Inte desto mindre måste formella procedurer gås igenom och de vana partisterna suckar kanske lite över oss nyingars oförstånd inför de sedan ungdomsförbundsåren väl inövade fraserna.

Men Centerpartiet är ett öppet och välkomnande parti och den goda viljan mellan gamla och nya medlemmar finns i parti och minut. Själv blev jag utsedd till vice ordförande, minsann! Lite osäker på vad det innebär i praktiken är jag försiktigt positiv. :-)

Distriktsordförande Per Ankersjö var med och talade om nya stadgar och hur det kan komma att påverka oss och våra möjligheter att påverka i partiet.

Per är en mycket populär distriktsordförande och det är med all rätt. För det första är han grymt vettig rent politiskt och för det andra verkar han ha en väldigt god förmåga att sätta medlemmens bästa i första rummet och därför tror jag att det inte blir några problem att hitta fram till en organisationsmodell för Stockholm som passar bra både för gamla och nya avdelningar.

Efter årsmötet tog ett ordinarie stureplanscentermöte vid och talare för kvällen var Johan Norberg. Det blev ett fantastiskt inspirerande anförande som huvudsakligen handlade om kraften i mångfald och i synnerhet då den mångfald som släpps fri när marknader är fria och om det viktiga och långsiktigt kloka i att visa politisk ryggrad.

Att Johan är en populär talare märkes också på deltagarantalet. Jag tror att det blev rekord för ett stureplanscentermöte. Kul också att så många från allianskompisarna var med! Alla är välkomna och det skulle vara superkul att ha ett par debattglada socialdemokrater med på mötena. *hint-hint* ;-)

Nästa gång är det partisekreterare Anders Flanking som talar.

Etiketter:

6 Comments:

Blogger perankersjo said...

Point taken ;)

Tack för igår!

11:59 fm  
Blogger Johan, PL&C said...

Hehe... Tack själv! :-)

1:47 em  
Blogger Björn said...

Grattis! Nu är du politiker, med andra ord. :)

4:00 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Vafan!? :-D

4:06 em  
Blogger Markus "LAKE" Berglund said...

Fett grattis till förtroendeuppdraget!

7:31 em  
Anonymous Anonym said...

Grattis till förtroendet!

5:09 em  

Skicka en kommentar

<< Home