tisdag, mars 25, 2008

Generella bidrag är generellt beroende

Skriver idag på Stureplanscenterbloggen om Maud's öppning för en inkomstprövning av barnbidragen, och uttrycker en befogad skvätt glädje över det. :-)

Etiketter: ,

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag skulle föredra skattesänkning för barnfamiljer. I annat fall ett generellt barnbidrag före inkomstprövat. Inkomstprövning ger tröskeleffekter vid inkomstökning. Det går inte ihop med arbetslinjen.
Mikko

12:15 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Tröskeleffekten ÄR ett stort problem och det bästa vore naturligtvis att ingen skulle behöva barnbidrag, men det är ogenomförbart i dagsläget.

Ibland måste man kanske acceptera att ta ett steg åt sidan för att komma framåt... :-)

12:22 em  
Anonymous Anonym said...

Förslagets praktiska konsekvens: Höjd värnskatt för småbarnsföräldrar!

Det är nämligen exakt vad effekten blir. Knappast vad man hade räknat med när man lade sin röst på c senast. Att tala om platt skatt och sedan införa åtgärder som i realiteten innebär minskad nettobehållning åt människor som utbildat sig länge och jobbar mycket känns väldigt (s), ganska traditionellt (c) och väldigt långt ifrån liberalt.

Först platt skatt - sen överväga inkomstprövat barnbidrag. Gör man tvärtom är man bara en vanlig såsse.

/Kristoffer

12:52 em  
Anonymous Anonym said...

Jag är kanske inte insatt i alla tankar och beroenden kring detta förslag men jag är känner mig uppriktigt besviken att man lägger tid på detta istället för att sänka skatter (och inte bara för att anställa ungdomar) samt underlätta för företagande.

Och om man nu ska tycka något om det fakttiska förslaget så anser jag att den föreslagna gränsen löjligt låg! För oss som bor i stockholmsområdet med dyra huslån och andra höga omkostnader är det många som har en låg disponibel inkomst trots relativt höga löner.

Först så får man inget barnbidrag och sen slår den den progressiva skatten till strax innan man har hunnit börja hoppas på en eventuell löneförhöjning ...

varför ens bemöda sig att utbilda sig, arbeta och skaffa barn?

Och om inte ens högern tar hand om sina väljare så återstår väl bara att fly det här jantelandet!

8:31 em  
Anonymous Anonym said...

OK. En del kritiserar förslaget "från höger", men frågan man ställer sig är ju då naturligtvis:

Finns det något parti som går ut och säger att den progressiva skatten ska bort?

Finns det något som säger ens att värnskatten ska bort!?

I så fall tänker jag stödja dem. Tills dess stannar vi hos (c).

9:35 em  
Anonymous Anonym said...

Allmänborgerlig väljare: fp driver faktiskt på för att ta bort värnskatten. Jag har dock inga förhoppningar om att de kommer att lyckas med det.

/Kristoffer

9:52 fm  
Blogger Johan, PL&C said...

Det är ju toppen om detta kan landa i en kamp om vilket part som först går ut med ett krav på värnskattens avskaffande! :-)

10:36 fm  

Skicka en kommentar

<< Home