fredag, maj 30, 2008

Skriv till grannarna om era alternativ då?

Stefan Tornberg verkar ju ta saken med ro, och det är väl det ända man kan göra.

Förhoppningsvis leder LO's personangrepp till ett givande politiskt samtal där Stefan får tillfälle att berätta om vad regeringen gör för att lösa det GIGANTISKA problem som den socialdemokratiska regeringen skapade i form av galopperande sjukskrivningar.

Regeringen gick till val på att försöka bryta den synnerligen allvarliga trenden. (Och vann.) Någon gång måste utvecklingen mot att allt färre jobbar och tvingas försörja allt fler brytas. Tuff skit och hårda papper. Och fördjävligt för alla de tusentals som drabbas av de nödvändiga åtgärderna.

Visst kan man kritisera regeringens politik, men vore det inte smakfullt (och en miljard procent mer konstruktivt) att försöka vara lite saklig?

Den nuvarande regeringen skapade inte problemet och när man kritiserar dem för att försöka lösa det måste man väl berätta något om hur man på ett bättre sätt ska lösa problemet.

Lite som att kritisera brandkåren för att de släcker ens hus.

Hata politiken, kritisera och gå till och med så långt att skicka brev till enskilda riksdagsledamöters grannar om man verkligen tycker att det är den enda framkomliga vägen, men glöm då inte att - samtidigt som man deklarerar de egna alternativen - påminna om att regeringens politik fungerar!

Stefans grannar kan glädja sig åt att sjukskrivningarna i deras län har minskat med 20% det senaste året. Det sparar 200 miljoner som länet kan använda till vettigare saker, som t ex höftledsoperationer, minskade vårdköer och lägre skatt.

Det är en sak att debattörer långt ut på vänsterkanten drömmer om en uppiskad stämning där alla grannar går man ur huse och lynchar den man för ögonblicket utsett till folkets fiende.

Allvarligare är när sådana som borde veta bättre (och som så många gånger förr) ställer sig på den utomparlamentariska vänsterns sida i debatten och dessutom hyllar osakliga personangrepp mot enskilda människor.

Menmen... Man ska väl inte klaga. Dylika övertramp tenderar ju att dömas ganska hårt av opinionen.

Etiketter: , , ,

7 Comments:

Blogger Björn Fridén said...

Så här har jag skrivit

"Det har påtalats (både i kommentarsfältet och per mail) att undertecknad gillar den här sortens kampanjer, vilket kanske ska påpekas inte är fallet. Det är smaklöst och en dålig idé- både för den politiska debatten och för LO."

Vilket du har tolkat på följande vis

"Allvarligare är när sådana som borde veta bättre [undertecknad, min anm.] (och som så många gånger förr) ställer sig på den utomparlamentariska vänsterns sida i debatten och dessutom hyllar osakliga personangrepp mot enskilda människor."

Kom igen Johan, du har redan bevisat att du är skärpt nog att kunna bättre.

4:57 em  
Blogger Björn Fridén said...

För övrigt har jag svårt att se hur detta kan röra sig om personangrepp. Att påstå att en politiker försämrar saker och ting är inte ett personangrepp, det är att ha en åsikt om hur den förtroendevalde sköter sitt arbete.

Oavsett om man levererar åsikten till den förtroendevalde eller till hans grannar.

5:15 em  
Anonymous Anonym said...

Skapade inte problemet ... Är du en ren stolle eller låtsas du bara.Rent ut sagt ... vad fan har Alliansen gjort för den stora majoriteten av arbetare i detta land som kan kallas positivt som de nu ju kunde ändrat på i och med sin period i riksdagen.ABSOLUT INGENTING såvida det inte gynnar de redan förmögna.Åk till apoteket och köp ny linsvätska så kanske även du ser verkligheten i ditt eget privatägda Shangri La.

Johanna

7:08 em  
Anonymous Anonym said...

Johanna, din jubelåsna:

Under TIO ÅRS TID har sjukskrivningarna ökat och ökat och ökat.

Nu, efter insatser från regeringen, har trenden brutits och sjukskrivningarna minskar i stor skala.

Det är svårt att fatta hur någon tänker som tror att regeringen utsätter sig för denna typ av debatt, om de inte var absolut tvungna.

Det är ingen rolig debatt att ta, eftersom tusentals som verkligen behöver vara sjukskrivna drabbas av åtstramningarna, men NÅGOT MÅSTE GÖRAS!!!

Det hade naturligtvis varit lättare att köra sossarnas metod: Blunda för problemet och hoppas att det löser sig av sig själv.

Tyvärr löser sig inte problemet av sig själv.

Ett samhälle där allt färre ska försörja allt fler är inte långsiktigt hållbart.

Skyll inte på den sittande regeringen för att de försöker lappa ihop systemet. Skyll på de som låtit det gå så långt.

Skyll även på alla de bedragare som missbrukat systemet i alla dessa år och tex varit sjukskrivna samtidigt som de jobbat svart.

PRECIS VARJE TÄNKBAR försämring är deras fel.

7:20 em  
Anonymous Anonym said...

1. Om inte demokratiskt valda politiker vill stå för sina åsikter har vi stora problem, speciellt om det är grannen och väljaren som frågar.

2. Då media och politiker vägrar kommunicera med konventionella metoder är det självklart att okonventionella sätt att nå dialog måste användas.

3. Att sossarna skapade ohälsan är inte sant, däremot är de ansvarig för att påbörjat hetsjakten på de sjuka.

4. Den beska medicinen som du tycker är nödvändig kommer att leda till att de sjukaste drabbas hårdast. Tyvärr kommer detta att öka självmordstalen såsom stängningen av mentalsjukhusen gjorde, men ni anser att det inte spelar så stor roll eftersom det ju inte är friska arbetsföra människor det handlar om?

8:16 em  
Blogger Unknown said...

Anonymous said...

"1. Om inte demokratiskt valda politiker vill stå för sina åsikter har vi stora problem, speciellt om det är grannen och väljaren som frågar."

Det är sådana som dig som gör att man blir rädd! Det är klart att personen står för sin politik men LO:s kampanj är ett skamgrepp som endast försöker skapa en pöbel mot en individ för sina åsikter... Att du inte förstår att detta är totalt oacceptabelt är vansinnigt.


"2. Då media och politiker vägrar kommunicera med konventionella metoder är det självklart att okonventionella sätt att nå dialog måste användas."

Vadå kommunicera? Regeringen är demokratiskt tillsatt och genomför sina aviserade åtgärder för att göra det mer lönsamt att vara i arbete.

"3. Att sossarna skapade ohälsan är inte sant, däremot är de ansvarig för att påbörjat hetsjakten på de sjuka."

Klart att det ska finnas en morot att vara frisk och produktiv för det är ju trots allt dessa männsikor som skapar den välfärd och trygghet som framförallt vänstern värnar om. Att gå från världens högsta skattetryck till världens näst högsta.... ja det är verkligen en hetsjakt!?!

"4. Den beska medicinen som du tycker är nödvändig kommer att leda till att de sjukaste drabbas hårdast. Tyvärr kommer detta att öka självmordstalen såsom stängningen av mentalsjukhusen gjorde, men ni anser att det inte spelar så stor roll eftersom det ju inte är friska arbetsföra människor det handlar om?"


Du har uppenbarligen ingen aning om hur illa psykvården fungerade under socialdemokraternas styre. Jag har själv en manodepressiv mor och har på nära håll sett hur både hon och anhöriga har nonschalerats till den punkt där det enda som kvarstår är att hoppas hon blir en tillräckligt stor fara för någon annan eller sig själv så att man kan polisanmäla för att försöka få vård...

Att dessa metoder som LO använder sig av både förekommer och dessutom försvaras av en massa vänstersympatisörer är ett hot mot demokratin! Skriv gärna fler inlägg om hur bra denna kampanj var för du är redan nu alliansens bästa valarbetare...

8:45 em  
Blogger Johan, PL&C said...

Men Björn, detta är inte första gången.

Du får väl stå för de ställningstaganden du gör någon gång?

Hej Jonas!
Stort tack för lång, personlig och bra kommentar!

9:31 fm  

Skicka en kommentar

<< Home