måndag, juni 09, 2008

Ett oväntat uppsving för frimärksförsäljningen månne?

Erik Laakso föreslår att vi ska börja tjacka frimärken. Bra idé. (Dessutom så står ju Posten inför stora och välbehövliga förändrindringar, i och med samgåendet med Danska posten, så det kanske kan bli någon ordning även på det torpet.)

Det påminner om brevhemligheten...

Anledningen till att vi har brevhemligheten är ju inte att det skulle vara för jobbigt för säkerhetstjänsten att läsa alla brev.

Att det nu finns teknik för att spåra komplexa samband i människors e-post (+ sms, fax och telefoni) kan inte heller vara anledning att det ska börja göras.

Det är ju inte otänkbart att även terrorister, internationella kriminella ligor och andra med besudlade mjölpåsar också lyder Eriks råd och börjar tjacka frimärken.

Vad ska man göra då?

Etiketter: ,

3 Comments:

Blogger Daniel W said...

Tekniken måste ju vara anledningen till allt detta även om det kanske inte sägs rakt ut.

Tekniken gör att integritetsintrånget blir mindre, istället för att en person läser ett helt brev så är det en dator som letar mönster.

5:17 em  
Anonymous Anonym said...

Det torde bli ett uppsving för de gamla copy-shop där man kan gå in och kopiera, faxa och ta en kopp kaffe. Det blir väl krav på leg och journalföring där också med tiden. I större städer fungerar det men i en by med 30 invånare blir det Postverket som gäller.

7:44 fm  
Anonymous Anonym said...

太極峽谷,磐石營地,九族文化村,風櫃斗,雅築沙里仙溫泉,蛇窯蟬說,合歡山,嘉南八卦窯,糯米石橋,震災紀念公園,芙蓉瀑布,水鳥保護區,牛耳藝術渡假村,敷榮堂,登瀛書院,木屐蘭溪谷,木生昆蟲館,泰雅渡假村,惠蓀林場,水沙連古道,台一生態教育休閒農場,清境農場,生態農場,豐年靈芝菇,錦吉昆蟲館
奧萬大,埔里酒廠,埔里鯉魚潭,中台禪寺,台灣地理中心碑,九族文化村,玉山國家公園,合歡山,日月潭,田尾公路花園,新百果山,鹿港龍山寺,台灣民俗村,鹿港天后宮,溪頭森林,廬山溫泉,草嶺風景區,劍湖山世界,北港朝天宮,三條崙海水浴場,夏威夷,池南森林遊樂區,鯉魚潭,太魯閣,秀姑巒溪,長春祠,大佛風景區,東勢林場,古奇峰,五指山風景區,海水浴場,六福村,秀姑巒溪,石梯坪,磯崎灣,掃叭石柱,七星潭,小叮噹科學園區,大聖渡假,三義木雕博物館,谷關風景區,武陵農場,大坑風景區,亞哥花園,崎頂海水浴場

6:50 em  

Skicka en kommentar

<< Home