torsdag, juni 12, 2008

Svensk säkerhet måste kunna värnas även med bibehållen brevhemlighet

Traditionella media börjar vakna till liv i FRA-frågan. I morse kunde man på radion höra att de liberala ungdomsförbunden är emot, med ett pratminus från Magnus Andersson.

Sanna Rayman tar frågan på högsta allvar och skriver i SvD om hökars och pacifisters självbedrägeri, när de lutar sig mot sina standardlösningar i alla lägen.

"Båda går inte sällan på sina ståndpunkters autopilot och glömmer att göra avvägningarna. Pacifistens hårdnackade motstånd mot krig – oavsett situation – är lika naivt och omänskligt som hökens ständiga krav på att vi ska ”ta ansvar” för allt hemskt som skulle kunna hända – om det så kostar oss just det som denne hök vill värna: det öppna samhället."

Från något håll motiveras den utökade övervakningen med hänvisning till svensk trupp i utlandets säkerhet. Ett lovvärt syfte förvisso, men för det första är det inte alls säkert att den utökade övervakningen i någon högre grad kan bidra till ökad säkerhet. För det andra så innebär den utökade övervakningen - även OM den skulle öka säkerheten för svensk trupp - så kan det inte motivera en så allvarlig inskränkninga av de demokratiska fri- och rättigheterna.

Att vara emot FRA-lagen är inte att vara emot vare sig internationella militära interventioner, eller deltagande av svensk trupp i dem.

______________

Oscar Swartz, Janne Pettersson, Anna Troberg, Stationsvakt, Erik Laakso, Farmor Gun, WitchBitch, Mina Moderata Karameller, Som jag bäddar, Joakim Hörsing, dyslesbisk, brygubben, Kamferdroppar, projO, projO igen, Motpol, Röd Libertarian, Svensson, Drottningsylt, andra sidan, Skalleper, Björn Wadström, Peace Love and Capitalism, Christian Engström, Trottens betraktelser, Enligt min Humla, Anders Mildner, Henrik Alexandersson, HAX igen, Johan Ronström, Humblebee, The Real Mymlan, Isobel text och verkstad, Onsdag, Se till vänster där går en arab, Bloggen Bent, Magnus Andersson, Kost och hälsa, Pophöger, Nihao Kenny, Endemoniada, Esbati, Erik Hultin, Hanna Wagenius, Per Hellqvist, Tommy K Johansson, Caught in the Act, Loci.se, Biology and Politics, några av alla inlägg från det senaste dygnet.

(copat från opassande)

Etiketter: ,

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Om man tror att "svensk" massavlyssning skulle göra tillvaron säkrare för svensk trupp utomlands så är problemet av annan karaktär. Då har man nämligen sannolikt ett säkerhetsproblem inom militären, och det lär knappast kunna avhjälpas med massavlyssning av det svenska folket.

Ska man dessutom använda principen att två döda utlandsplacerade och militärt tränade soldater motiverar massavlyssning av det svenska flket så leder detta osvikligt till andra frågor. 4-500 mord per år i Sverige borde kanske motivera avlyssning i hemmen, inmontering av chips för övervakning av blodtryck, adrenalinhalt i blodet och annat av liknande karaktär. Den slutsatsen borde väl inte ligga alltför långt borta. 2-250 gånger mer resurser till liknande åtgärder kan ju med den logiken motiveras matematiskt.

11:56 fm  
Blogger Tomas_Timelock said...

Aktivismvideo på YouTube och VEOH!

http://www.youtube.com/watch?v=0pAYZmMD-TE

http://www.veoh.com/videos/v14194515jHjr7SYt

http://www.stoppafralagen.nu/

/tomas

2:50 fm  
Blogger Daniel W said...

Politikerna är nog bara korkade och orkar inte lyssna på invändningar, det är det jag hoppas i alla fall. Om politikerna hade ett syfte som de själva förstod så vore saken ytterst allvarlig.

2:21 em  
Anonymous Anonym said...

De som frivilligt vill bli avlyssnade kan gå in på www.Organet.se och få hjälp

9:14 em  
Anonymous Anonym said...

168MOTEL,臻愛,依蝶,東楓,桂林,水漾,開漳聖王廟,天池檜谷,長青祠,仙溪,不老溫泉,城隍廟,皮影戲,荖濃溪,觀音山,中山公園,壽天宮,寶來溫泉,石洞溫泉,月世界,太陽谷,大世界,靖王墓,橋頭糖廠,大瀑布,大鬼湖,小鬼湖內門,南海紫竹寺,錫安山,雞冠山,新養女湖,旗山老街,文物館,運動公園,穎達生態農場,歷史展示區,鵝鑾鼻,高爾夫球場,保力林場,四重溪,森林遊樂區,台鳳高爾夫球,蛤板灣沙灘,沙馬基島,社頂自然公園,八大森林樂園,佳樂水,龍鑾潭,白水泉瀑布,曹公祠,竹林,岩玄華山文化院,桃源溫泉,鳳儀書院,世紀大峽谷,海洋生物館,森林遊樂區,關山落日,南灣海水浴場,後壁湖,烏石鼻海岸線,海灣風景區,國家步道,阿里史冷泉,頭城老街,澳花瀑布,石觀音寺,大溪漁港,東澳灣,溫泉公園

6:50 em  

Skicka en kommentar

<< Home