torsdag, juni 12, 2008

Svensk säkerhet måste kunna värnas även med bibehållen brevhemlighet

Traditionella media börjar vakna till liv i FRA-frågan. I morse kunde man på radion höra att de liberala ungdomsförbunden är emot, med ett pratminus från Magnus Andersson.

Sanna Rayman tar frågan på högsta allvar och skriver i SvD om hökars och pacifisters självbedrägeri, när de lutar sig mot sina standardlösningar i alla lägen.

"Båda går inte sällan på sina ståndpunkters autopilot och glömmer att göra avvägningarna. Pacifistens hårdnackade motstånd mot krig – oavsett situation – är lika naivt och omänskligt som hökens ständiga krav på att vi ska ”ta ansvar” för allt hemskt som skulle kunna hända – om det så kostar oss just det som denne hök vill värna: det öppna samhället."

Från något håll motiveras den utökade övervakningen med hänvisning till svensk trupp i utlandets säkerhet. Ett lovvärt syfte förvisso, men för det första är det inte alls säkert att den utökade övervakningen i någon högre grad kan bidra till ökad säkerhet. För det andra så innebär den utökade övervakningen - även OM den skulle öka säkerheten för svensk trupp - så kan det inte motivera en så allvarlig inskränkninga av de demokratiska fri- och rättigheterna.

Att vara emot FRA-lagen är inte att vara emot vare sig internationella militära interventioner, eller deltagande av svensk trupp i dem.

______________

Oscar Swartz, Janne Pettersson, Anna Troberg, Stationsvakt, Erik Laakso, Farmor Gun, WitchBitch, Mina Moderata Karameller, Som jag bäddar, Joakim Hörsing, dyslesbisk, brygubben, Kamferdroppar, projO, projO igen, Motpol, Röd Libertarian, Svensson, Drottningsylt, andra sidan, Skalleper, Björn Wadström, Peace Love and Capitalism, Christian Engström, Trottens betraktelser, Enligt min Humla, Anders Mildner, Henrik Alexandersson, HAX igen, Johan Ronström, Humblebee, The Real Mymlan, Isobel text och verkstad, Onsdag, Se till vänster där går en arab, Bloggen Bent, Magnus Andersson, Kost och hälsa, Pophöger, Nihao Kenny, Endemoniada, Esbati, Erik Hultin, Hanna Wagenius, Per Hellqvist, Tommy K Johansson, Caught in the Act, Loci.se, Biology and Politics, några av alla inlägg från det senaste dygnet.

(copat från opassande)

Etiketter: ,

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Om man tror att "svensk" massavlyssning skulle göra tillvaron säkrare för svensk trupp utomlands så är problemet av annan karaktär. Då har man nämligen sannolikt ett säkerhetsproblem inom militären, och det lär knappast kunna avhjälpas med massavlyssning av det svenska folket.

Ska man dessutom använda principen att två döda utlandsplacerade och militärt tränade soldater motiverar massavlyssning av det svenska flket så leder detta osvikligt till andra frågor. 4-500 mord per år i Sverige borde kanske motivera avlyssning i hemmen, inmontering av chips för övervakning av blodtryck, adrenalinhalt i blodet och annat av liknande karaktär. Den slutsatsen borde väl inte ligga alltför långt borta. 2-250 gånger mer resurser till liknande åtgärder kan ju med den logiken motiveras matematiskt.

11:56 fm  
Blogger Tomas_Timelock said...

Aktivismvideo på YouTube och VEOH!

http://www.youtube.com/watch?v=0pAYZmMD-TE

http://www.veoh.com/videos/v14194515jHjr7SYt

http://www.stoppafralagen.nu/

/tomas

2:50 fm  
Blogger Daniel W said...

Politikerna är nog bara korkade och orkar inte lyssna på invändningar, det är det jag hoppas i alla fall. Om politikerna hade ett syfte som de själva förstod så vore saken ytterst allvarlig.

2:21 em  
Anonymous Anonym said...

De som frivilligt vill bli avlyssnade kan gå in på www.Organet.se och få hjälp

9:14 em  

Skicka en kommentar

<< Home