tisdag, mars 24, 2009

OK... kan man köpa aktier i dom där Jobb & Liv?

Jag är naturligtvis inte ett dugg förvånad över de senaste avslöjandena kring LO och Socialdemokratiska arbetarepartiets inblandning i diverse bonus-"skandaler".

Den s.k. arbetarrörelsen har sedan länge spelat ut sin roll. Organisationerna lever sitt eget liv och medlemmarnas intressen har för länge sedan rationaliserats bort.

Det enda syftet är den egna makten och förstås en jäkla massa ersättning - miljonlöner och styrelsearvoden på flera hundra tusen. Uppenbarligen utan att anstränga sig särskilt mycket.

Johan Ingerö ställer en oerhört intressant följdfråga till Wanja Lundby-Wedins påstådda okunskap kring pensionsnivåerna: Hur mycket trodde hon att hon beviljade då? Hur många miljoner tycker hon är OK? (En påstådd okunskap som förvisso förefaller förhållandevis väl vederlagd.)

Intressant också att nästan alla fackförbundens ordföranden uttrycker sitt starka stöd för Lundby-Wedin. Det som har uppdagats de senaste dagarna är alltså hur Ella Niia (hotell- och restaurangfacket), Hans Tilly (byggnads), Ylva Thörn (kommunal) och en lång rad andra tycker att det ska gå till?

Antagligen borde en verksamhet som Jobb & Liv kunna få ganska många nya medlemmar/kunder i dessa dagar. De erbjuder "facklig service" till sina kunder och kostar en bråkdel av fackavgiften.

Etiketter: ,