torsdag, april 02, 2009

Maktgalen eller bara galen, helt enkelt?

I en artikeln i tidningen Expressen påstås att Wanja Lundy-Wedin och hennes sidekick Erland Olausson försökt påverka innehållet i Aftonbladet och att enskilda medarbetare som inte var tillräckligt LO-vänliga skulle få sparken!

Man kan inte tro att detta är sant, men Aftonbladets förra chefredaktör Anders Gerdin framhärdar och verkar ha minnesanteckningar från de datum då dessa möten ska ha ägt rum, vars innehåll han även informerat redaktionsledningen om.

Aftonbladet har redan en politisk chefredaktör som tillsätts direkt av LO och har som enda uppgift att försvara LO och LO's intressen.

Denna politiska chefredaktör heter Helle Klein och är på traditionellt LO-manér rejält avlönad och förmånligt berikad med miljonfallskärm och stora pensionsavsättningar.

Men denna enda politiska torped är alltså inte tillräckligt för att tillfredställa LO. Wanja Lundby-Wedin och Erland Olausson verkar tycka att sanningen liksom bara inte är tillräckligt jämlik och sålunda behöver fler knuffar i "rätt riktning", så att säga.

Wanja Lundby-Wedin låter dock hälsa genom sin pressekreterare att detta inte är hennes bild av vad hon upplever att hon sade på mötena.

(Signaler finns dock på att det var en knölig formulering i hennes outlook om vad som skulle avhandlas på dessa möten som gjorde att hon försökte kränka yttrande- och tryckfriheten och att hon därmed blivit grundlurad att göra det.)

Etiketter: , , ,

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det fanns nagra fackfunktionarer som kritiserade Wanja och kravde hennes avgang men dom ar tysta nu.
Hur har dom tystats?
Har dom sparkats eller har deras tystnad kopts och i sa fall med vad?
Styrelseplatser, battre jobb, pensionsavtal?
Wanjas handlande med journalister
tyder pa att hon ar kapabel till vad som helst
Kenneth Björkman, ordförande för LO-distriktet i Skåne, var en av de fa som krävde Wanja Lundby-Wedins avgång efter att pensionshärvan i AMF uppdagats.
Nu ar han inte dar langre.
Ar det Wanja eller magon av hennes bulvaner som ligger bakom utrensningen? Det ar tydligen inte bara obekvama journalister som skall bort.
Vet hon ingenting eller har hon blivit grundlurad igen

7:26 em  
Anonymous Nicklas Eriksson said...

Jaha, och varför kan du inte tro att det är sant nu då? Makt korrumperar vem som helst, vad är nytt med detta?

Liberala Göteborgs Posten gjorde precis samma sak mot Gert Gelotte för lite sedan när han inte ville skriva upp Israel, det avslöjades på Publicistklubben.

Var inte för snabb med att slå dig för bröstet, PLC.

http://www.publicistklubben.se/2009/01/21/gelotte-om-konflikten-med-hjorne/

9:44 em  

Skicka en kommentar

<< Home