fredag, april 10, 2009

Vad är det man vill dölja för medlemmarna?

Det känns knappt att det är värt att skriva om alla skandaler facket gör sig skyldig till, men här är ännu en på temat monumentalt hyckleri: SEKO, det fackförbund som med osedvanlig aggressivitet piskat ut sin agenda, använder yttrande- och tryckfriheten som dasspapper. Den egna rörelsen får INTE granskas. (Såg det via Ingerö)

Medlemmarna, som genom sina dryga medlemsavgifter, betalar för såväl tidningen som SEKO-topparnas miljonlöner, pensioner och fallskärmar, ska alltså inte i sin egen tidning få möjlighet att läsa opartisk redaktionellt framställd information att själva ta ställning till?

Att någon kan vilja vara medlem...

Häromdagen kunde man läsa att LO-ledningen ville styra över innehållet i Aftonbladet. Detta var alltså av allt att döma ingen unik företeelse. Det kanske är så att händelserna ska tolkas som ett uttryck för vilken självbild dessa människor har.

(Motståndet mot granskning är väl utan tvivel en signal på att en hel kennel ligger begravd någonstans bakom SEKO's klassklampsklyschor...)

Etiketter: , ,

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Många inbillar sig att vi alltjämt har ett trygghetsnät i det här landet. Det har vi inte: bli arbetslös, och du får a-kassan indragen för minsta livstecken. Bli sjukskriven: och du blir av med sjukpenningen vid minsta livstecken. Socialbidrag? Du får ingenting om du har så mycket som en påse havregryn hemma. I dag: normal inkomst, i morgon: fattig som en kambodjan. Då gäller för den enskilde, spara, spara mer, spara ännu mer; annars klarar man sig inte.

Alltmedan samhällets toppar berikar sig.

9:00 fm  
Anonymous Nicklas Eriksson said...

Givetvis inte rätt att LO ville belägga journalister med munkavle, men varför berättar du inte om när liberala Göteborgs Posten och herr Peter Hjörne, ärkeliberalen själv, gjorde samma sak med Gert Gelotte när han inte ville ställa sig på Israels sida helt och fullt utan trots allt nyansera debatten något?

http://www.publicistklubben.se/2009/01/21/gelotte-om-konflikten-med-hjorne/

9:24 fm  
Blogger Johan, PL&C said...

Hallå Nicklas. Tack för tipset.
MVH
/J

11:57 fm  
Anonymous Anonym said...

Var inte en “nyttig idiot”

Protestera sa dom begriper. Wanja och Mona Sahlin ljuger nar dom sager att dom har medlemmarnas fortroende och forsoker nu starta en kampanj “ jobben forst “for att dra uppmarksamheten fran AMF skandalen. men de enda jobb dom ar radda om ar deras egna.

Med fackets valavlonade politrucker som stod kan Wanja stanna som LO bas mot medlemmarnas uttryckliga onskan.

De protester som forekommit har helt ignorerats av “arbetarpartiets”Mona Sahlin och LO;s Wanja och i stallet pastar dom att de har fullt stod av medlemmarna trots att 90% av dem kraver Wanjas avgang for att ha forstort hundra miljoner av deras pensionspengar

Men dom kan inte fa medlemmarna att ga och lyssna pa henne 1;a Maj och inte heller att ge dem sina roster i kommande val.

Stanna hemma 1;a Maj och ligg pa sofflocket under EU valet nar politruckerna vill ha sina gelikar inrostade till hogavlonade dronarjobb
(145 000 efter skatt och milljonpension)

Det ar du som betalar och enda sattet att fa dessa politker att reagera ar om deras egna privilegier hotas, annars bryr dom sig inte om vad du tycker.

10:54 fm  

Skicka en kommentar

<< Home