måndag, mars 01, 2010

Husavdragen blir valfråga

Med viss otydlighet i framförandet kan man väl ändå konstatera att vänsterpartierna kommer att ta bort avdragen för hushållsnära tjänster om de vinner valet.

Ohly och vänsterpartiet är solklara: De vill avskaffa det så fort som möjligt.

Miljöpartiet har kanske varit något mer svårtolkat och i ekots lördagsintervju gav Peter Eriksson liksom ambivalensen om inte ett ansikte, så i alla fall en kalufs. Tydligen är hållningen ändå att man vill avskaffa det så fort det går, men med hänsyn till konjunkturen. Det är dock ingen solkar sak att avgöra vad som är ett lämpligt konjunkturläge för att kasta dessa människor ut i svartjobb eller arbetslöshet.

Socialdemokraterna har lämnat flera besked, men Luciano Astudillo försäkrade igår i SVT Agenda att hans löfte om ett omedelbart avskaffande ska gälla. Man får väl helt enkelt tro på honom.

Då står två tydliga politiska alternativ mot varandra: Det ena vill ta bort RUT-avdragen och det andra vill ha dem kvar.

Centerpartiet vill till och med utveckla dem och t ex låta dem omfatta IT-tjänster, ett smått genialiskt drag. Hur många har inte problem med datorn hemma, samtidigt som en massa människor med superkoll på datorer har svårt att komma in på arbetsmarknaden?

---


---

Update: Fler alternativ finns förstås för den som vill rösta emot husavdragen: Sveriges Kommunistiska Parti. (Sorry att jag glömde er först i inlägget. Ska inte upprepas.)

Etiketter: , , ,

1 Comments:

Anonymous Erik Hultin said...

Hahahaha, läste just på SKP:s blogg. Det gränsar till stor komik. Ingen ska ha ett endaste skvatt om inte alla har de, och om nu alla skulle få det så blir någon annan utnyttjad/utsugen.....

Har de helt missat att deras finurliga ekonomiska politik inte fungerar?

Vad har de egentligen emot valfrihet, bortsett från det onämnbara/uppenbara?

12:57 em  

Skicka en kommentar

<< Home