tisdag, maj 18, 2010

Alltmer (C)-buzz i media

Jag har inte gjort någon mediamätning, men det känns som att det skrivs och talas alltmer om Centerpartiet. Våra politiska motståndare tycker naturligtvis att det är hemskt att vi tycker att det inte bara är OK, utan till och med BRA att folk blir rika, att vi tycker att arbetsmarknaden ska fungera bättre och att pengar som folk tjänar faktiskt i grund och botten ägs av dem själva och inte staten.

Igår var det träff för centerbloggare, med ett par intressanta utbildande inslag, men framförallt var det intressant att dela erfarenheter och olika slutsatser man kan dra av sitt bloggande. Vad som funkar, vad som ger många besök och hur man bemöter kommentarer.

Maud själv satt också med oss under ett pass och diskuterade centerbloggarnas roll i att sprida kunskap om vår politik.

Dagens Nyheter skriver genom Johannes Åman idag en signerad ledarkrönika om Centerpartiet och vad han upplever som en brist på konkretion och potential i vårt tal om vikten av drömmar. Väl så, det får han gärna tycka, så länge han ändå tycker att man kan belöna Centerpartiet för "ambitioner och flit". Det är ju liksom det vi har ägnat oss åt i 100 år (och till Johannes vill jag även tillägga att det är just DÄRFÖR man sedan kan sälja en tidningskoncern för en herrans massa pengar).

Per Gudmunson lyfter i SvD det faktum att SVT Agenda huvudsakligen byggde sitt inslag om Centerpartiet i söndags på idéer och tankar från en tidigare partisekreterare som på sin tid rattade Centern med stadig hand på vägen från dryga 11% ner till ca 4.

Nästa gång jag får några minuter över ska jag även se på Korseld, i vars senaste upplaga Maud grillas av Sanna Rayman och Katrin Kielos.

Etiketter:

2 Comments:

Blogger Hemlige said...

Är det då positivt att det skrivs mera om Centerpartiet? När nu Centerpartiet definitivt brakat samman om kärnkraftsuppgörelsen är det ju uppenbart att det inte längre finns ett enat Centerparti. Det finns Maude Olofsson och sedan finns det ett helt parti som inte vill ha den politik som hon för.

9:09 fm  
Blogger Johan, PL&C said...

Brakat samman? Vi har upplöst 30 år av energipolitisk skleros! Det är väl inte så illa? :-)

9:59 fm  

Skicka en kommentar

<< Home