onsdag, maj 12, 2010

Extremistpack i angrepp mot CUF

CUF är ett förbund med en aggressiv reformagenda, med svenska mått mätt. Magnus Andersson är, precis som sin företrädare, orädd och frispråkig. Det får konsekvenser. Det gör ont att ta ställning, men det är så enormt viktigt att man gör det. Annars knöglas demokratin ihop till en liten skrutt av tjänstemannavälde (och uppgörelser mellan LO/(S)-regeringar) vad beträffar allt som betyder något, och meningslös symbolpolitik för allt som inte gör det.

Men att vara frispråkig, att säga sin mening, förklara varför man tycker som man gör och debattera mot sådana som tycker annat faller dock inte alltid i god jord här i mellanmjölkens förlovade land.

Byggnadsarbetareförbundet är ett exempel på en maktinstitution som CUF utmanat i olika omgångar. Det stör dem så vansinnigt att bevisas ha fel att de bubblar över. (Ibland i totala haverier som när Hans Tilly anklagar Fredrick Federley för att vara högerextrem.)

För inte så länge sedan ryckte ett par Socialdemokratiska ledarsidor ut till den mäktiga svenska arbetarrörelsens försvar. En ungdomsförbundsordförande skulle krossas, alla medel tillåtna. Till och med rena lögner och falska citat.

Vänsterextremister har hotat och vandaliserad Centerpartiets och CUF's lokaler i olika omgångar. Nu finns det någon extremnationalistisk rörelse som sprider sin skit genom att kopiera CUF's kampanjmanér och vandaliserar C-lokaler.

Etiketter: , ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Nu är det ju du som ljuger.
Finns inte ett enda citat på centerpolitik.se som är falskt. Samtliga citat är tagna från centerpartisters motioner, uttalanden i media eller från deras bloggar.

Att citera dessa människor och ge mothugg är väl inget fel, eller?

Att man väljer att angripa centerrörelsen med humor och sarkasm är bara kul enligt min mening. Visst, ni kanske inte gillar det speciellt mycket. Men tar ni en titt på flygbladen så står det uttryckligen att texterna inte alls kommer från centern. Men att texten mycket väl kan bli realitet om centern får som dom vill gällande LAS etc. Det är faktiskt en stor skillnad.

Spana gärna in hemsidan och motbevisa mig.

Mvh Nicklas Olsson nationalistisk demokrat som inte är speciellt extrem.

12:42 fm  

Skicka en kommentar

<< Home