måndag, maj 10, 2010

CUF's kamp börjar ge resultat!

Man måste ändå ge den svenska vänstern en sak: De är en ständig källa till såväl nöje som en gnista som sätter fart på tankar... Idag är ett par sossar indignerade över Centerpartiets ungdomsförbunds ordförande, Magnus Andersson, för ett inlägg denne skrev på sin blogg.

Tydligen hittar man semantiska brister i en vad jag förstår huvudsakligen korrekt text.

Om Hans Karlsson var med och vrålade rasistiska tillmälen kan dock inte beläggas och bör väl kanske till och med anses osannolikt. Magnus inlägg kan - men måste inte - tolkas som att Hans var med och vrålade. Hans Karlsson var dock definitivt medskydlig till att piska upp den stämning som ledde fram till de trista talkörerna.

Att det nu uppdagas att Byggnads själva, låt vara genom en entreprenör, fått stora problem på sitt eget bygge är ironiskt. Alla vi som inte har fått Rörelsens "värderingar" nedtrycka i halsen från späd ålder tänker att kanske möjligen marknadsekonomiska principer satts åt sidan till förmån för suboptimerande lojaliteter/vänskapskorruption?

Att detta debacle eskalerar till den milda grad att man är tvungen att ta in extra arbetskraft är inte så konstigt. Fackkramande läsare får ursäkta, men hur komiskt är det inte att dessa - initialt - saknade kollektivavtal? Det gick ju uppenbarligen ganska bra ändå, eller hur?

När facket själva kom på detta styrde man upp det hela och enligt Calle Fridén tycker byggarna att det är toppen. Vilken lönenivå som Byggnads krävde för de arbetare de sedan skulle anlita framgår inte.

Kritiken mot Magnus Anderssons inlägg saknar mot bakgrund av detta helt proportioner. Finns det detaljer som kunde framställts bättre? Ja, kanske. Har Magnus dragit fel slutsatser? Jag tycker inte det. Dessutom länkar Magnus till sina källor så att var och en själv kan läsa och göra sig en uppfattning.

Av detta kan man bara dra en slutsats: Magnus Andersson är uppenbarligen så pass duktig på att föra ut sina idéer och debattera kring dem att han har blivit farlig för den mäktiga svenska Arbetarrörelsen.

För ett par månader sedan spreds rena lögner om Magnus och två socialdemokratiska ledarsidor publicerade till och med falska citat. Det ena togs tillbaka med en ursäkt och med en hänvisning till att skribenten blivit "felinformerad". Får man anta av en Socialdemokratisk/facklig valarbetare?

I Johan Sjölanders inlägg kan man till och med läsa något som skulle kunna tolkas som ett hot. Så här skriver han: "Samtidigt är det en farlig väg unghögern beträder. Fackföreningsrörelsen är ingenting perifiert i det svenska samhället." Man bör vara rädd för fackföreningsrörelsen om man är något så oförsämt som oliktänkande eller?

Och vill Johan Sjölander, eller Alliansfrittbloggen, ha exempel på hur verkligheten kan beskrivas på ett ganska långt ifrån anatomiskt korrekt sätt kan de ju alltid surfa runt en stund på s-infobloggarna. (Några av dem har förövrigt en skön vana att stänga av kommentarsfunktionen när man i all vänlighet försöker hjälpa dem till korrekt information.)

Nu har jag egentligen skrivit alldeles för långt och läser du fortfarande är jag djupt tacksam. Det kommer en bloggpost om Byggnads alla övertramp, men de är så jävla många att det tar en stund skriva ihop. En av mina favoriter kan jag dock inte hålla på: När Byggnads ordförande Hans Tilly förlorade debatten så anklagade han faktiskt Magnus Anderssons företrädare, Fredrick Federley för att vara - håll i dig nu - nazist. Atomic Godwin, liksom...

Etiketter: , , ,